Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΓεια σας έχω μερικές ερωτήσεις να κάνω. περί linux?
Μάνος Κυπαρισσούδης ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας έχω μερικές ερωτήσεις να κάνω.

1: Μπορώ να βάλω τα ubuntu amd 64 bit ως κεντρικό λειτουργικό σύστημα από windows 7 starter 32 bit?

Θέλω να το κάνω αντικατάσταση μια για πάντα γιατί με τα windows 7 σέρνεται και δεν έχω λεφτά για product key για τα windows μου. ο υπολογιστής μου είναι διπύρηνος με 1GB Ram το bios είναι CMOS 1984-2005 Award.

2: Δεν διαβάζει το Cd με τα windows 7 ultimate 64 bit που έχω. στην εκκίνηση δεν το διαβάζει.

3: Το αντιγραφικό είναι TTsscorp SHA 222 AB DVDRW καινούργιο. Τι να κάνω πείτε γιατί δεν τα μπορώ άλλο τα windows.

4: Κατά την εκκίνηση διαβάζει μόνο το cd με το Ubuntu 15.10
εκ των προτέρων ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 8 έτη

Επειδή το σύστημά σου έχει λίγη μνήμη θα σου συνιστούσα να βάλεις 32 bit. Αν δεις ότι πάλι ζορίζεται το μηχάνημά σου με Ubuntu, δες και το Lubuntu που είναι πιο ελαφρύ.
Όσον αφορά την άλλη σου ερώτηση, επειδή το drive σου είναι καίνουριο, το πιο πιθανό είναι το δισκάκι με τα windows 7 να μην την παλεύει άλλο ίσως λόγω πολυχρησίας , κακής κατάστασης κτλ

Costas Avgustidis απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα συμφωνώ με τον συνονόματο αλλά θέλω να σε ρωτήσω πως γίνεται αφού έχεις κεντρικό λειτουργικό σύστημα windows 7 starter 32 bit να σου διαβάσει από το cd / dvd drive τα windows 7 ultimate 64 bit ? ποια έχεις εγκατεστημένα ? τα πρώτα είναι 7αρια 32 bit ,ενώ τα άλλα είναι 7αρια 64 bit. Λέω μήπως έχεις εγκατεστημένα τα 32 bit και προσπαθείς να τρέξεις από το δισκάκι τα 64? δεν θα στο κάνει ποτέ αυτό..

Costas Avgustidis απάντησε πριν 8 έτη

ΥΓ: είναι και διαφορετική έκδοση windows (τα πρώτα είναι starter τα δεύτερα είναι ultimate) πως περιμένεις μετά να σου διαβάζει το δισκάκι από την εκκίνηση;;