Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΓεια σας, εχω ενα προβλημα με τον υπολογιστή μου.
Αλέξανδρος Μυλωνάς ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας . Έχω ένα σύστημα με μητρική aorus b450 pro . 
cpu ryzen 5 3600 
GPU novitiate GeForce 1060 6gb 
ram 2x8 Corsair vengeance 
το πρόβλημα μου είναι το εξής ... εδώ και αρκετό καιρό είχα κάψει επεξεργαστή και ο υπολογιστής είχε μείνει στην άκρη . Εχθές αγόρασα καινούριο επεξεργαστή τον έβαλα κανονικά δούλεψαν όλα κομπλέ πέρασα windows τα προγράμματα και τα παιχνίδια που ήθελα και όλα δούλευαν ρολόι . Μέχρι που ήρθε το βράδυ τον έκλεισα και το πρωί ο σκληρός δεν είχε ούτε τα windows μέσα . Και γενικά μετά από κάθε restart  χάνονται όλα για κάποιον  λόγο . Άλλαξα 3-4 ssd έχω κάνει update το bios της μητρικής έχω αλλάξει καλώδια στον σκληρό ... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω . HELP ! 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε

Όταν λες χάνονται όλα από μέσα, εννοείς ότι ο δίσκος είναι τελείως άδειος; Αν τον συνδέσεις σε άλλον υπολογιστή φαίνεται κενός; Αν ναι, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ίδιο έγινε σε πολλούς δίσκους, μάλλον έχει θέμα η μητρική.

Αλέξανδρος Μυλωνάς απάντησε πριν 4 έτη

Γεια Σου @Γιώργος Τράντζας  ναι χανονται ολα ακομη και τα windows ... δοκιμασα και τους 4 ssd Που εκανα εκ ολοκληρου απο την αρχη Install τα windows και απλα δεν υπηρχε τιποτα.... απ'οσες προσπαθειες εχω κανει μεχρι στιγμης. δειχνει οτι πιθανον οι καινουργιοι amd ryzen εχουν καποιο θεμα με της παλιες μητρικες οπως την δικη μου λογο am4+ και προς το παρων ο υπολογιστης δουλευει... αλλα σε μια μονο συγκεκριμενη θυρα sata... sata slot 0.... βλεπουμε και ελπιζουμε για το καλυτερο για να μην χρειαστω καινουρια μητρικη ... :)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ο προηγούμενης επεξεργαστής σου ήταν Ryzen τρίτης γενιάς; Αν όχι, έχεις κάνει το BIOS update που απαιτεί η μητρική για να δεχθεί Ryzen τρίτης γενιάς; 

Αλέξανδρος Μυλωνάς απάντησε πριν 4 έτη

Όχι ήταν 2ης γενιάς συγκεκριμένα Ryzen 2600 ...προφανώς και έχω update αλλιώς δεν θα άνοιγε καν δεν τον αναγνωρίζει τον cpu χωρίς update η μητρική . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Οπότε, το πιο πιθανό είναι να προκλήθηκε κάποια βλάβη στη μητρική όταν κάηκε ο προηγούμενος επεξεργαστής. Ο νέος επεξεργαστής δεν νομίζω πως επηρεάζει τους δίσκους με κάποιον τρόπο. 

Αλέξανδρος Μυλωνάς απάντησε πριν 4 έτη

Δεν ξέρω . Αλλά δεν πιστεύω κιόλας ... γιατί αυτή την στιγμή δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα θέμα στην θύρα που προανέφερα . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Εννοείς ότι πλέον δεν έχεις το ίδιο πρόβλημα; Πείραξες κάτι συγκεκριμένο;