Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΓενικες ερωτησεις hardware
Μητσ ακος ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα σας και παλι!ισως απο τις τελευταιες ερωτησεις που εχω μαζεψει για το υλικο του υπολογιστη!

1)οταν λεμε οτι ο i36100 εχει καλυτερο ipc απο τους amd τι ενοουμε? τι ειναι το ipc?

2)failure rate ειναι οταν ο δισκος καιγετε απο τα πολλα rpm σωστα??

3)οι σκληροι δισκοι γιατι δεν φτανουν στο 100% οπως στους ssd?

4)οταν εγκαθιστουμε ενα προγραμμα ο δισκος γραφει τα αρχεια στο συστημα,οσο πιο γρηγορος δισκος τοσο πιο γρηγορα θα τελιωσει? επισης απο τι αλλο εξαρτατε αυτο?

4)αν εχουμε μια ram 2000mhz τοτε ΚΑΘΕ φορα που ανοιγουμε ενα προγραμμα η ραμ θα στελνει τα δεδομενα στον επεξεργαστη ΠΑΝΤΑ με τετοια ταχυτητα? δηλαδη 2000? η στελνει με οση ταχυτητα χρειαζετε και δεν την αξιοποιει πληρως?

5)επισης κατι "δυσκολο",ο επεξεργαστης μεχρι ποσα δεδομενα μπορει να παρει το δευτερολεπτο? υπαρχει μοναδα μετρησης?

6)η cache στους hdd γραφει τα δεδομενα σε τσιπακι πανω στην πλακετα του δισκου και μετα ο δισκος με αλγοριθμους κτλ παει και βρισκει μαγνητικα το αρχειο απο αυτο το σημειο?

7)και τελος και ο επεξεργαστης χρεισιμοποιει παντα ολα τα ghz? παραδειγμα αν ανοιξω ενα προγραμμα και δουλεψει ο επεξεργαστης τοτε αυτο θα το ανοιξει με τετοια ταχυτητα? η με οση χρειαζετε?

Σας ευχαριστω πολυ!

1 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα.

Έχεις ανοίξει 5 ερωτήσεις τέτοιου τύπου, στις οποίες είναι αδύνατο να σου απαντήσουμε λόγω χρόνου. Θα έπρεπε να γράψουμε ολόκληρη έκθεση για τέτοιου είδους απορίες, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.

Ο σκοπός του τομέα των Ερωτήσεων δεν είναι να λύνουμε απορίες γενικού τύπου, ούτε να εξηγήσουμε έννοιες και ορολογίες που μπορείς να βρεις με μια αναζήτηση στο google.

Εύχομαι καλή χρονιά.