Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΓιατί κρασάρει το δίκτυο;
Vassilis Ntzouvalis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας,
Θέλω την βοήθεια σας σε ένα αρκετά περίεργο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και αρκετούς μήνες.
Στο σπίτι μου έχω κάλυψη δικτύου ενσύρματη και ασύρματη μέσω ενός router το οποίο είναι συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet στο vdsl modem/router της cosmote. Δηλαδή με σύνδεση bridge.
Στο πρόβλημα τώρα: όταν κάποιο laptop (είτε windows που έχω, είτε ενα MacBook) συνδεδεμένο με wifi βαζώ να κατεβάσει κάτι (είτε windows update είτε torrent) μεσα σε 1 λεπτό κρασάρει το router και του κάνω επανεκίνηση βγάζοντας το σπο το ρευμα. Κάποια στιγμή θεώρησα ότι ίσως φταίει το παλιό router που είχα, ένα tp-link, και το αντικατέστησα με ένα καινούριο xiaomi ax-3000. Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει και αναγκάζομαι να απλώνω καλώδιο ethernet για τα ‘βαριά’ downloads.
Παρακαλώ ΑΝ το έχετε ξανακούσει το πρόβλημα αυτό βοηθήστε.
Ευχαριστώ πολύ

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Βασίλη
Είσαι σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το bridge; Με την ενσύρματη σύνδεση δεν έχεις κανένα πρόβλημα; Έχεις απενεργοποιήσει το ασύρματο δίκτυο στο router του παρόχου; 

Vassilis Ntzouvalis απάντησε πριν 2 έτη

Η συνδεσμολογία bridge εγινε αυτόματα. Ενσύρματα τα πάντα παίζουν άψογα! Ασύρματα όλα μια χαρα και σε κινητά και σε laptops εκτός από τα μεγάλα downloads που κρασάρει το router. Την ασύρματη εκπομπή στο router του παρόχου την έχω ενεργή αλλά με διαφορετικό ssid γιατί εξυπηρετεί το διπλανό σπιτι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Έχεις τσεκάρει τα logs στο router μήπως καταγράφεται κάτι συγκεκριμένο για το κρασάρισμα? Ή μήπως βλέπεις τίποτα διαφορετικό στις φωτεινές ενδείξεις που θα μπορούσαμε να ψάξουμε?

Πάντως, για να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με δύο διαφορετικά ασύρματα router, πιθανώς το πρόβλημα να είναι από το router του παρόχου. Αν συνδεθείς ασύρματα μόνο στο ρούτερ του παρόχου, έχεις το ίδιο θέμα?