Χρήστος Γιάννος ρώτησε πριν 4 έτη

Γράφεται ως σε ένα άρθρο σας για τις motherboards. Το οποίο το βρίσκω πολύ καλό απλά δεν κατάλαβα ένα σημείο. Αν εγώ επιλέξω μια motherboard A320 που είναι και η οικονομικότερη μπορώ πάνω να βάλω έναν επεξεργαστή πιο μέτριο. Ας το πάμε με παραδείγματα. Δηλαδή αγοράζω μια Α320Μ-ΗDV και θέλω να βάλω πάνω έναν Ryzen 5 3600. Έχουν το ίδιο socket αλλά όχι την ίδια αρχιτεκτονική. 

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Μπορείς να βάλεις τον 3600 στη συγκεκριμένη μητρική, αλλά απαιτείται ενημέρωση σε συγκεκριμένη έκδοση του BIOS για να τον δεχθεί.

Όταν λες έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική, τι εννοείς;

Χρήστος Γιάννος απάντησε πριν 4 έτη

Εννοώ ότι ο 3600 γράφει ότι έχει μικροαρχιτεκτονική zen 2 και η μητρική η συγκεκριμένη γράφει Υποστηριζόμενη Γενιά: 7η Γενιά, Zen, Excavator
Δεν αναφέρει την zen 2 αυτό εννοώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό λογικά αναφέρεται επειδή όταν γράφτηκαν τα χαρακτηριστικά δεν είχαν κυκλοφορήσει οι νεότερες γενιές, οι οποίες έγιναν συμβατές με BIOS update. 

Χρήστος Γιάννος απάντησε πριν 4 έτη

Ωραία και που μπορώ να δω τι update και πως το κάνω. Έχετε πουθενά κάποιες οδηγίες;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το αρχείο θα το βρεις στο site του κατασκευαστή εδώ. Για να το κάνεις, πρέπει να διαθέτεις έναν παλιότερο επεξεργαστή, καθώς με τον 3600 δεν θα λειτουργήσει χωρίς το update. Επειδή πιθανότατα δεν διαθέτεις, πρέπει να το ζητήσεις από το κατάστημα αγοράς. 

Χρήστος Γιάννος απάντησε πριν 4 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω γιατί έχω αυτή την μητρική στην άκρη εδώ και 2 χρόνια πάνω κάτω και θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση σε ΑΜD από intel και δεν ήξερα αν κάνει. Οπότε σε ευχαριστώ πολύ.