Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΓια τη κατασκευή ιστότοπων με WordPress
Νικήτας Σουβατζής ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Κε Κυρίτση,

Σας έχω ρωτήσει και παλαιότερα για κάποια άλλα θέματα, αλλά τώρα θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι περισσότερο. Είμαι λοιπόν ένας νέος χρήστης του WordPress, και με τη χρήση του WordPress.org έχω φτιάξει μέχρι στιγμής 2 ερασιτεχνικές ιστοθέσεις. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας για τα παρακάτω:

  1. Σε σχέση με τα πρόσθετα, έχω εγκαταστήσει και στις 2 ιστοθέσεις, τα εξής βασικά πρόσθετα (χωρίς premium): Akismet Anti-Spam,Jetpack, UpdraftPlus - Backup/Restore, Wordfence Security,Yoast SEO, συν κάποια δευτερεύοντα. Πιστεύετε πως θα ήταν καλό να αγοράσω τα αντίστοιχα πρόσθετα premium (όπου υπάρχουν) ή απλά πρέπει να είμαι επιμελής σε σχέση με τις αναβαθμίσεις τους και μέχρι εκεί; Θα μου προτείνατε κάποιο κρίσιμο πρόσθετο που δεν βρίσκεται σε αυτά που σας έγραψα;

2.Σε σχέση με τα θέματα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, μέχρι πόσο καιρό μπορεί κάποια ιστοθέση να παραμείνει με 1 θέμα χωρίς αναβάθμιση; Υπάρχουν αξιόλογα δωρεάν θέματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να εγκατασταθεί το αντίστοιχο premium;

  1. Αν κάποιος θέλει στο μέλλον να φτιάξει επαγγελματικές ιστοθέσεις με WordPress, εσείς τι θα τον συμβουλεύατε να προσέξει (γενικά ή και ειδικά); Για παράδειγμα, εκτός από τη κατασκευή της ιστοθέσης, τι θα πρέπει να προσέξει σε ότι αφορά την παροχή τεχνικής υποστήριξης στον υποψήφιο "πελάτη" (π.χ. αναβαθμίσεις, restore αρχείων κλπ);

  2. Ποιο woocommerce θα μου προτείνατε για τη κατασκευή eshop;

Δεν έχω κάτι άλλο να σας ρωτήσω προς στιγμή.

Με εκτίμηση,

Νικήτας

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Νικήτα,

Θα πρέπει να δεις τι δυνατότητες σου δίνει το κάθε premium plugin και να κρίνεις αν τις χρειάζεσαι ή όχι. Δεν έχει νόημα να πληρώσεις αν δεν θα χρησιμοποιήσεις τις επιπλέον δυνατότητες.

Το WP Smush είναι απαραίτητο plugin για να μειώσεις τον όγκο των φωτογραφιών και να εξοικονομήσεις bandwidth. Καλή ιδέα θα ήταν επίσης ένα caching plugin όπως το W3 Total Cache για να επιταχύνει τη φόρτωση των σελίδων. Τα εργαλεία του Addthis διευκολύνουν το να προσθέσεις συνδέσμους για like και κοινοποίηση στα social media.

Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για τα θέματα. Αν ένα θέμα σου αρέσει, μπορείς να το κρατήσεις όσο θέλεις, και να το αλλάξεις αν και όταν το βαρεθείς. Αλλά δεν έχει νόημα να το αλλάξεις μόνο για την αλλαγή.

Τα πληρωμένα Themes έχουν πάντοτε περισσότερες δυνατότητες από τα δωρεάν. Τα δωρεάν themes είναι καλά για όποιον θέλει απλά να δοκιμάσει τις δυνατότητες του Wordpress, όμως για επαγγελματική εμφάνιση και απόδοση, ένα πληρωμένο theme είναι μονόδρομος. Προσωπικά συνιστούμε το Genesis Framework.

Δεν έχουμε ασχοληθεί με το Freelance web design για να γνωρίζουμε τα μυστικά του. Γενικά, όπως σε οποιοδήποτε είδος design, είναι πολύ σημαντικό να έχει συμφωνήσει κανείς με τον πελάτη ακριβώς για τις προδιαγραφές που θέλει, σημερινές και μελλοντικές. Αν πχ ένας πελάτης ζητήσει σήμερα μία σελίδα, και σε έξι μήνες θέλει να την κάνει e-shop, καλό είναι να έχει κάνει πρόβλεψη από την αρχή, όχι να έχει στηθεί η σελίδα με ένα τρόπο και μετά να αλλάξει άρδην. Από εκεί και πέρα, μπορείς να επικοινωνήσεις με διάφορους web designer παριστάνοντας τον υποψήφιο πελάτη, για να δεις τι είδους υποστήριξη παρέχουν μετά την κατασκευή, πόσο χρεώνουν κλπ.

Το Woocommerce είναι ένα συγκεκριμένο plugin, δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά.