Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΓνωμη για συνθεση gaming υπολογιστη
Nikos Orologas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Προκειται να προχωρησω σε αγορα Desktop για απλο gaming και video editing, 3d σχεδιο και εχω μια συνθεση ετοιμη, πανω στην οποια θελω τη γνωμη σας. Το Budget μου ειναι max 750. Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω πως το GearBest στο οποιο πηγα πρωτα δεν εχει τρομερες επιλογες πανω στο θεμα και οι τιμες του ειναι παρεμφερεις με Ελλαδα πανω στα κομματια του pc. Αν ειμαι λαθος, διορθωστε με. Οριστε η συνθεση:
Κουτι: Aerocool QS-240 Micro ATX
Τροφοδοτικο: EVGA 430W Power Supply 80+
Σκληρος: Seagate Barracuda, 1TB
Μητρικη: ASRock A320M-DGS M-ATX, SAM4, 2xDDR4, 4xSATA3, M.2, USB3.0, DVI-D
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 3 1300X 3.7GHz
Καρτα Γραφ.: GAINWARD 3GB D5 GTX 1060
Ram:GSkill Aegis 8GB C16 1x8GB
Λειπει η οθονη και πληκτρολογιο ποντικι. Προσπαθω να βρω ελκυστικη τιμη σε μηχανικο πληκτρολογιο, και μονο στο GearBest βρισκω περι τα 40 ευρω μαζι με ποντικι https://www.gearbest.com/keyboards/pp_576165.html
Επισης μου εχει προταθει να θυσιασω προς το παρον το μηχανικο πληκτρολογιο και να παρω αντι για την παραπανω μητρικη, την Asus 350b. Ποια η δικη σας γνωμη?
Ευχαριστω για τον χρονο σας!

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Στο GearBest θα βρεις πολύ δυνατές έτοιμες συνθέσεις, όπως αυτή, που με 807 ευρώ έχει και Ryzen 5 1400 και τη GTX 1060 και SSD 240GB. Μόνο το τροφοδοτικό του υστερεί.
Στη δική σου σύνθεση, δεν είναι καλή επιλογή η μητρική με δύο θύρες RAM, ούτε το να βάλεις 1x8GB, χάνεις το dual channel DDR χωρίς να κερδίζεις τίποτα. Επίσης για την GTX 1060 καλό είναι να έχεις τουλάχιστον 500W τροφοδοτικό, σύμφωνα με την Nvidia.
Τα πολύ φθηνά μηχανικά πληκτρολόγια δεν έχουν διακόπτες Cherry MX, αλλά απομιμήσεις τους. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο, πάντως, για να σου πούμε τι διαφορά θα έχει στην πράξη.
Αν εννοείς τη μητρική Asus Prime B350, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, με τις τέσσερις θύρες RAM.

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Το προβλημα με αυτον του GB ειναι οτι το ταβανι μου ειναι 750 ολα μαζι. Δυστυχως δεν προλαβα και την προσφορα που ειχε με τον R12 για μια μερα. Οποτε σκεφτομαι μηπως βρω κατι αξιολογο ή το φτιαξω μονος και στα 750 να εχω μεσα οθονη τουλαχιστον. Πληκτρολογιο ποντικι τα αναβαλω για λιγο αν ειναι τοσο απαραιτητο και βρισκω καποιο απλο δανεικο. Αλλα δε μπορω να παω πανω απο 750. Υπαρχει καποια προταση σε αυτο το ποσο με monitor μεσα;

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Πως σας φαινεται η παρακατω συνθεση, εχοντας και ως δεδομενο οτι στο μελλον θα αναβαθμισω την καρτα γραφικων;
Κουτι: Aerocool QS-240
Τροφοδοτικο: EVGA 600W Power Supply
Σκληρος: Seagate Barracuda, 1TB
Ram: GSkill Aegis 8GB C16 1x8GB
Gpu: GeForce GTX1050 Ti
Cpu: AMD Ryzen 5 1400
Μητρικη: Asus Prime B350 Plus

Πηγαινοντας σε 1050 ti καρτα, μπορω να βαλω Ryzen 5, και μητρικη την Asus b350 που μου προταθηκε. Και βγαινω περιπου στα 625 ευρω. Σας φαινεται καλη η παραπανω συνθεση?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν το gaming έχει πολύ χαμηλότερη σημασία για εσένα από τις άλλες εργασίες, είναι μια εναλλακτική.
Πάλι όμως έβαλες ένα μόνο άρθρωμα RAM, που είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για RAM. Και χάνεις το dual channel DDR, και αν θελήσεις αργότερα να προσθέσεις RAM μπορεί να έχεις προβλήματα. Βάλε οπωσδήποτε 2x4GB.

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Δηλαδη αν στην παραπανω συνθεση παω σε Ryzen 3 1200 και βαλω τη 1060, και για ραμ βαλω 2χ4 αντι για 1χ8, ειμαι οκ? Ή αν έβαζα 2χ8 αν ηταν οικονομικα εφικτο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για παιχνίδια είναι σαφώς καλύτερη μια τέτοια σύνθεση, αλλά θα χάνεις σε απόδοση όσον αφορά την επεξεργασία βίντεο και το 3D σχέδιο, λόγω του μικρότερου επεξεργαστή. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.
2x4GB είναι αρκετά για αρχή, και αργότερα βάζεις άλλα 2x4GB ή και 2x8GB, αναλόγως με τις ανάγκες σου.

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια. Μπορεις να μου προτεινεις ενα καλο ζευγαρι 2χ4 ραμ για την παρακατω μητρικη, σε οικονομικα πλαισια?

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Και αν ειναι ευκολο, μπορεις να μου εξηγησεις ποια η διαφορα αυτης της μητρικης απο μια παλι B350, αλλης εταιρειας οπου εχει χαμηλοτερη τιμη. Θα μπορουσα να βαλω οποια b350 θελω με δεδομενο οτι θα εχει 4 υποδοχες ραμ επανω, και να εχω τα ιδια αποτελεσματα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για Ryzen, όσο υψηλότερη συχνότητα μνήμης μπορείς να βάλεις, τόσο το καλύτερο. Αυτές είναι καλή επιλογή, καθώς οι περισσότερες μητρικές Ryzen μέχρι 3200MHz υποστηρίζουν.
Γενικά όποια μητρική έχει τέσσερις θύρες RAM και υποστηρίζει 3200MHz θα σε καλύψει, δεν πρόκειται να δεις αξιοσημείωτες διαφορές.