Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά Υπολογιστήγνωμη για τα κομματια που επελεξα
Βασίλης Σταμνάς ρώτησε πριν 8 έτη

λοιπον καλησπερα και παλι
ειχα ρωτησει λιγες μερες πριν για την καρτα γραφικων r9 380 και αφου αποφασισα να την παρω ειδα πως χρειαζεται 2 6pina βισματα τροφοδοσιας και το αχρηστο τροφοδοτικο μου δεν εχει καν ( τοσο καιρο δεν το ειχα καταλαβει αφου δεν μου ειχε κινησει την περιεργεια). Λοιπον βλεποντας οτι δεν εχει αποφασισα να παρω ενα αλλο τροφοδοτικο. Σχεδιαζα να παρω και πυργο μαζι με την καρτα οποτε σκεφτηκα...γιατι δεν φτιαχνω ενα καινουργιο gaming pc? ετσι εκανα λιγο αναζητηση και κατεληξα σε καποια κομματια που εγω θεωρησα αρκετα καλα για gaming. Αν και η τιμη ειναι λιγο τσουχτερη εκανα κατι προυπολογισμους και ειμαι οκ. Αυτο το λεω γιατι αμα εχεις να μου προτεινεις κατι αλλο δεν θα ηθελα να ειναι πιο ακριβο.
hardware:
μητρική:   MSI 970 Gaming
επεξεργαστης:   AMD FX 8320E 3.2 GHz Eight Core Socket AM3+ 95W
πυργος:   ZALMAN Z11 PLUS HF1
καρτα γραφικων:   MSI Radeon R9 380 Gaming 2gb
τροφοδοτικο:   Corsair Builder Seriew CX750M 80Plus Bronze
μνημη ram:   Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 Kit
δεν εχω αναφερει τιποτα για σκληρους δισκους και ssd γιατι θα παρω αυτους απο το τωρινο pc 
*****Προσπαθησα να βαλω link αλλα για καποιο λογο δεν τα ειχε οποτε ελπιζω να μπορεσεις να καταλαβεις ακριβος για πια κομματια μιλαω. Eπισης η ram ειναι αυτην των 102 ευρω με τα 4 modules.
ευχαριστω εκ των προτερων*****

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Βασίλη.

Οι AMD FX είναι μακράν οι χειρότεροι επεξεργαστές για gaming. Πρόκειται για αρχαίους επεξεργαστές, με κακό σχεδιασμό και άθλιες επιδόσεις στο Single Core, σε μια νεκρή πλατφόρμα που δεν αναβαθμίζεται.

Δες στον οδηγό αγοράς υπολογιστή για συνθέσεις σε διάφορες κατηγορίες τιμής. Πιστεύω ο υπολογιστής των 750 ευρώ θα σε καλύψει και μπορείς να αλλάξεις την 960 με την 380.

Βασίλης Σταμνάς απάντησε πριν 8 έτη

 δεν νομίζω πως θα ήθελα να ξανά αγοράσω έναν i3. Ήδη έχω έναν i3 3225 στα 3.30ghz και δεν μπορώ να πω, πολύ καλός επεξεργαστής αλλά το socket του είναι 1155 και θέλω να αλλάξω μητρική οπότε λίγο δύσκολο να βρω μια καλή σε προσιτη τιμή για αυτόν τον επεξεργαστή. Έτσι σκέφτηκα κάποιον της amd αφού ο πιο φθηνός i5 είχε 180€ αν θυμάμαι καλα. Ξέρω πως η amd έχει κατωτερουσ επεξεργαστεσ από ότι η intel αλλά δεν γίνεται όλο και κάποιος καλός θα υπάρχει. Στόχος μου είναι και η ομορφιά στο pc με pattern κόκκινο-μαυρο γι'αυτό μητρική και κάρτα γραφικών είναι σε αυτα τα χρώματα. Αυτό το έγραψα γιατί θελω να μεινω στο μαυρο-κοκκινο χρωμα της msi. Αυτό που θέλω τώρα είναι να μου πεις είναι ποιος επεξεργαστής της amd αξίζει για gaming. 130maximum. Αλλα ξεχασα να αναφερθω στο οτι κανω και rendering video και η αδερφη μου ασχολειται με photoshop οποτε ο intel πιστευω θα ηταν πιο καλος. Επεισης με τον intel γλιτωνω λεφτα αφου μπορω να μεινω και με την stock ψυκτρα σε αντιθεση με την amd που θα ηθελα aftermarket. Και συγγνωμη που λεω τοσα πολλα αλλα δεν θελω να σπαταλησω ασκοπα τοσα λεφτα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ο Athlon 860K είναι σχετικά καλή επιλογή, σε κάποιες μετρήσεις βγαίνει αρκετά κοντά στον i5. Βαλ' τον με αυτή τη μητρική.

Αφού όμως έχεις ήδη μητρική με 1155, γιατί να σπαταλήσεις χρήματα για νέα μητρική, όταν μπορείς να βάλεις μέχρι και i7, που θα βοηθήσει σημαντικά στο video rendering και το Photoshop?

Καλή η αισθητική και το μαύρο-κόκκινο, όμως να δώσεις παραπάνω χρήματα για να έχεις τελικά χειρότερο υπολογιστή δεν έχει καμία λογική.

Βασίλης Σταμνάς απάντησε πριν 8 έτη

Η μητρική που έχω δεν είναι και η καλύτερη. Είναι μια ultra durable της gigabyte. Συγκεκριμένα αυτήν http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#ov 
Το καλό είναι πως υποστηρίζει crossfirex αλλά το ότι έχει socket 1155 με προβληματίζει επειδή τώρα πια δεν βγάζουν άλλες τέτοιες μητρικεσ ουτε επεξεργαστεσ με αυτό το socket. Εκεί που θέλω να καταλειξω είναι: ας πούμε παίρνω έναν i5 τρίτης γενιάς (γιατί παραπάνω δεν υποστηρίζει) και κάποια στιγμή χαλάει η μητρική και δεν μπορούν να την φτιάξουν, τι θα γίνει τότε? Όσες μητρικεσ έχουν μείνει ή είναι πολύ φθηνές και χάλια ή πολύ ακριβές και καλές (2 μόνο της asus).
Αυτό είναι το σκεπτικό μου και θέλω να αλλάξω μητρική. Γι'αυτό κοιτούσα και για amd επεξεργαστες επειδή είναι πιο φθηνοι αλλά το θέμα της ψυκτρας των amd μου ανεβάζει το κόστος και φτάνω στα λεφτά για έναν intel i5 4ησ γενειας με άλλη μητρική από αυτήν που έχω. 
Έχω μπερδευτεί ακόμη και εγώ με το πώς θα γίνει η δουλειά τελικά