Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΓνωμη σχεσης ποιοτητας-τιμης laptop lenovo
Λάζαρος Αεκ ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα σας και καλη χρονια, ετοιμαζομαι να παρω το λαπτοπ της lenovo LENOVO IdeaPad 330-15ARR Ryzen 3-2200U / 6GB / 256GB SSD / Radeon Vega 3 / Full HD με αυτα τα χαρακτηριστικα συνοπτικα ( https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lenovo-ideapad-330-15arr-ryzen-3-2200u-6gb-256gb-ssd-radeon-vega-3-full-hd-1219334.html) το θελω για απλη χρηση(office ταινιες browsing)και δεν μπορω να διαθεσω παραπανω χρηματα δλδ παω μεχρι 460€, θεωρειται καλη επιλογη στη συγκεκριμμενη κατηγορια;
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Λαζαρος

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Λάζαρε
Παρότι δεν είναι άσχημη επιλογή, τα 6GB RAM είναι οριακά για έναν μέσο χρήστη. Αν έχεις τη δυνατότητα, επέλεξε κάποιο με 8GB.
Αν δεν σε ενδιαφέρει ο SSD, μπορείς να ρίξεις και μία ματιά σε αυτό

Λάζαρος Αεκ απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και παλι Γιωργο,
Καταρχας σ ευχαριστω για το χρονο σου, θα μου προτεινες δηλαδη να προτιμήσω τα 8 gb ram και hdd εναντι των 6 gb και ssd για την απλη χρηση που το θελω;(πρωτη προτεραιοτητα ειναι το συστημα να τρεχει ομαλα και απροβληματιστα)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ο SSD θα βοηθήσει απλά στη γρηγορότερη εκκίνηση των Windiws και κάποιων προγραμμάτων. Δεν έχει άμεση επίδραση στις επιδόσεις.
Από την άλλη, η RAM έχει άμεση επίδραση σε ότι και αν κάνεις στον υπολογιστή. Ανεπαρκής μνήμη σημαίνει κολλήματα και καθυστερήσεις στο σύστημά σου.
Οπότε, η μνήμη είναι προτεραιότητα, ενώ ο SSD είναι "πολυτέλεια" όταν έχουμε καλύψει όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα.
Εξάλλου, οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να προσθέσεις έναν SSD σε αρκετά χαμηλή τιμή (γύρω στα 50€ για έναν Samsung 250Gb).