dem tipotas ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Εχθές χτύπησα τον i7-6700k (από e-shop) και 2x8 Corsair Vengeance LPX. Αποφάσισα να κάνω τις αγορές χώρια, γιατί όλα μάζι μου κακοφαινόταν και το ανέβαλα συνέχεια για πολλούς μήνες. Όσον αφορά OC το πολύ να τον πάω 4,5-4,6. Επόμενη αγορά είναι η μητρική.  Για δικούς μου λόγους, θέλω οπωσδήποτε να έχει dual gigabit. Για την ώρα έχω βρει τις κορυφαίες Asus Deluxe και EVGA Classified και τις πιο προσιτές Gigabyte. Η MSI δεν βγάζει dual Gigabit και η Asrock με αφήνει αδιάφορο. Στα ελληνικά μαγαζιά υπάρχει μόνο η Asus σε πολύ υψηλή τιμή (340 ευρώ).
Για ψύξη επεξεργαστή μάλλον κλίνω προς αέρα, κι ενώ μ'αρέσει ο Noctua NH-D15 σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό να μου κάνει και ο NH-U14S ή ακόμα και ο NH-U12S. Χώρο στο κουτί έχω για οποιαδήποτε αλλά θα ήθελα να πάω με τη μικρότερη που θα μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της ως το oc που είπα παραπάνω.
Τελευταία θα έρθεο η gpu. Μεταξύ GTX970 και R9 390 (MSI Gaming και οι δύο) τι θα διαλέγατε; Η κατανάλωση δε με ενδιαφέρει, μόνο οι επιδόσεις (σε 1920Χ1080 για 1-2 χρόνια σίγουρα) και ο θόρυβος.
Κάθε γνώμη, άποψη και συμβουλή καλοδεχούμενη!
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

dem tipotas απάντησε πριν 9 έτη

Έμεινε μόνο η μητρική και αργότερα η gpu. Περιμένω να πέσουν στην αγορά οι μητρικές της Gigabyte και μετά θα αποφασίσω μεταξύ αυτής και της Asus.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν βλέπω το λόγο να πάρεις τόσο ακριβή μητρική μόνο για το dual gigabit. Πάρε μια οικονομικότερη και πρόσθεσε μια δεύτερη κάρτα δικτύου, δεν θα μειονεκτεί σε τίποτα.

Αφού σκοπεύεις να κάνεις overclock, δεν θα σου πρότεινα να πας παρακάτω από την NH-D15.

Αφού θα παίζεις σε 1920x1080 η 970 είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, βγαίνει μπροστά στα περισσότερα παιχνίδια, τουλάχιστον με βάση τα benchmark που έχω δει.