Christos Zaharis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
βρίσκομαι το τελευταίο διάστημα στην αναζήτηση αγοράς laptop για καθημερινή χρήση( internet, office) και προγράμματα όπως spss. Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι έως 700 ευρώ. Μετά από μία αναζήτηση κατέληξα σε δύο laptop με διαφορά 80 ευρώ το ένα από το άλλο. Dell-Inspiron-3583-i7-8565U-8GB-256GB-Radeon-520-FHD-Linux Lenovo-Legion-Y530-15ICH-i5-8300H-8GB-256GB-GeForce-GTX-1050-FHD-No-OS.
Τα δύο laptop φοράνε παρόμοιο επεξεργαστή, όμως το lenovo έχει σαφώς ανώτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο σύστημα ψύξης και ανάλυση οθόνης. Το ερώτημα μου είναι εάν εσείς θα επιλέγατε το dell που γενικά θεωρείται πιο αξιόπιστο ή το lenovo που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά. Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για τα service των δύο εταιριών. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Γενικά και οι δύο κατασκευαστές είναι πολύ αξιόπιστοι. Είχα laptop Lenovo και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Πολλές φορές τυχαίο αν θα πέσεις σε προβληματικό μοντέλο.

Όσο αφορά το service, δεν έχουμε προσωπική εμπειρία. Αν τα laptop είναι παραεισαγωγή, τότε καλύπτονται από εγγύηση καταστήματος και όχι αντιπροσωπίας.

Προσωπικά θα επέλεγα το Lenovo.