Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΓνώμη για αγορά Laptop
Okay Alte ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σας,
Σας παρακολουθώ συχνά και οι οδηγοί σας με έχουν βοηθήσει πολύ.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι γνώμη έχετε για το HP EliteBook 2540p με επεξεργαστή intel core i5 540m χρονισμένο στα 2530 mhz, το χρειάζομαι για καθημερινή χρήση, όχι gaming, απλά σερφάρισμα στο internet, εργασίες για την σχολή, παρακολούθηση βίντεο και επικοινωνία, μήπως έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο σε specs και προσιτό σε τιμή.
Ευχαριστώ πολύ!

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου. Μεταχειρισμένο σκοπεύεις να το πάρεις? Γιατί είναι μοντέλο του 2010. Σε τι τιμή το έχεις βρει?

Okay Alte απάντησε πριν 9 έτη

Το έχω βρει από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην τιμή των 280Ε και με 2 έτη εγγύηση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού το βρήκες τόσο φθηνά και με 2 χρόνια εγγύηση, τσίμπα το.

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για ανακατασκευασμένο (δηλαδή είχε χαλάσει και το επισκεύασαν), αλλά αφού έχει κανονική εγγύηση, δεν σε απασχολεί.

Το μόνο πρόβλημα ίσως να είναι η RAM. Πόση RAM έχει επάνω, και γνωρίζεις τι τύπου είναι, DDR2 ή DDR3?

Okay Alte απάντησε πριν 9 έτη

Έχει RAM 4096Mb So-Dimm DDR3. Υπάρχει κάτι στο οποίο πιστεύεται ότι θα πρέπει αν τον πάρω να τον φοβάμαι, από βλάβες μέχρι ακόμα και κάποια κολλήματα που μπορεί να έχει. Ξέρω για την τιμή του δεν μπορώ να ζητάω και πολλά, απλά να έχω υπόψη μου κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον είναι μεταχειρισμένος, δεν ξέρεις ο σκληρός του δίσκος πόσο θα κρατήσει, οπότε κράτα συχνά backup, ιδανικά κράτα backup στο Internet.

Αυτό είναι το βασικό επίφοβο, ό,τι άλλο κι αν πάθει ο υπολογιστής, σε καλύπτει η εγγύηση.

Okay Alte απάντησε πριν 9 έτη

Μάλλον λοιπόν πως θα προχωρήσω στην Αγορά, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, καλό σας βράδυ και να έχετε καλές γιορτές!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Έγινε, φίλε μου. Καλές γιορτές και σε εσένα.

Okay Alte απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σας, σκέφτηκα ακόμα κάτι και θα ήθελα να σας ρωτήσω, σκοπεύω όπως σας είπα να πάρω τον υπολογιστή, θα είμαι όμως σε θέση κάποια στιγμή αν το επιθυμήσω,στο μέλλον, σε αυτό το μηχάνημα, να αλλάξω τον επεξεργαστή, βάζοντας του ένα καλύτερο i5 ή/και να αυξήσω την μνήμη σε 8gb χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα, θέλω να πω η μητρική του θα έχει κάποιο πρόβλημα ή θα είναι όλα εντάξει και θα δουλεύει μια χαρά;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Μνήμη μπορείς να προσθέσεις, όμως δεν γίνεται να αλλάξεις επεξεργαστή, έχουν καταργηθεί οι επεξεργαστές που ταιριάζουν σε αυτό το laptop.

Και γενικά στα laptop δεν είναι εύκολη η αλλαγή επεξεργαστή, γιατί δεν δέχονται τους επεξεργαστές που κυκλοφορούν στη λιανική, θα πρέπει να βρεις μεταχειρισμένο από άλλο laptop.