Akis Doukas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα!Θα ήθελα τα φώτα σας για το πρώτο μου laptop!Μετα απο πολυ ψάξιμο βρήκα αυτο εδω...ACER ASPIRE E5-575G 367F 15.6''/i3-6006U/4GB/500GB/GF940MX 2GB (NX.GDWET.039) Το θέλω κυρίως για multitasking για ελαφρύ gaming(κάνα pro,counter etw.) και γενικά για εργασίες μιας κ απο του χρόνου παω φοιτητής!Το budget ειναι μέχρι 500€!Αν έχετε κάποια πρόταση πολύ ευχαριστως!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Περιμένω το συντομότερο απάντηση σας!Και πάλι καλημέρα!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Άκη,
Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο laptop είναι πως έχει ανάλυση Full HD στην οθόνη, και η 940MX δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλή ανάλυση όσον αφορά το gaming.
Σε αυτά τα χρήματα είναι καλύτερα να πάρεις ένα μοντέλο με i5 και ανάλυση 1366x768.

Akis Doukas απάντησε πριν 7 έτη

Δηλαδή σε ελαφρύ gaming δεν θα ανταπεξερχεται εύκολα?Σε αναλύσεις που έψαξα και έκανα τεστ έδειχνε οτι στα minimum stantard είχε 150%...Ούτε ζητάω τρομερές αναλύσεις και τέτοια! Αυτό που μ προτείνετε δεν έχει καθόλου καλή κάρτα γραφικών..Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα?? Επίσης, μιλήσατε για gaming...Για multitasking όλα καλά?Δεν θα έχω θέμα(σε αυτό π βρήκα εγώ)?Ευχαριστώ κ πάλι για τον χρόνο σας!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Άκη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να επιλέξεις διαφορετική ανάλυση για το gaming. Στις οθόνες LCD, οποιαδήποτε ανάλυση πέραν από τη φυσική ανάλυση της οθόνης έχει αισχρή ποιότητα εικόνας, δεν είναι επιλογή.
Εφόσον η οθόνη είναι Full HD, θα είσαι αναγκασμένος να παίζεις σε Full HD, και η 940MX είναι άχρηστη σε Full HD. Δυστυχώς, στα χρήματα που κινείσαι απλά δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς προτάσεις για gaming.
Για multitasking, και ο επεξεργαστής είναι σχετικά μικρός, και η RAM σχετικά λίγη. RAM μπορείς βέβαια να προσθέσεις αργότερα, αλλά ειδικά στα laptop για άνετη χρήση ένας i5 είναι η ελάχιστη επιλογή, ενώ αν πάρεις i3 δεν μπορείς να τον αναβαθμίσεις στο μέλλον.