Άγγελος Κομπόγιωργας ρώτησε πριν 5 μήνες

Συγνώμη που δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να το βάλω αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
Πρόσφατα από διάφορες ομάδες που βρίσκομαι στο Facebook είδα με θέμα το διαδικτύου τους πολύ υψηλές ταχύτητες. Δεν πολύ κατάλαβα ακριβώς πως το κατάφεραν παρά μόνο από αυτά που διάβαζα.
Ο ένας που είδα λέει δεν έχει κάποια γνωστή εταιρία δηλαδή Cosmote,vodafone,nova. Η εταιρία που βρίσκεται το παρείχε 1000mbps και μιλάω καθαρά για Ελλάδα που διάβασα στα σχόλια φυσικά. Επίσης ένας άλλος κύριος είχε Cosmote αλλά ενύσχησε το σήμα για να μπορεί να έχει παραπάνω mbps από όσο του παρείχε η εταιρεία. Πχ είχε 100αρα και έβαλε ένα μηχάνημα που του έδωσε πολύ παραπάνω mbps.
Εγώ έχω 50αρα στο σπίτι. Θα μπορούσα εξίσου να ενισχύσω τα mpbs με ένα μηχάνημα; 
Επίσης υπάρχουν εταιρείες που σου δίνουν 500 mbps 1000mpbs σταθερά χωρίς να πέφτει για κανένα λόγο που θα μπορούσα να βάλω στο σπίτι; 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα Άγγελε, εάν αξιοποιείς την πλήρη ταχύτητα της σύνδεση σου δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι για να πιάσεις παραπάνω - αφού κάτι τέτοιο περιορίζεται από τον πάροχο σου. Τώρα εάν δεν σε καλύπτει αυτή η σύνδεση, υπάρχουν λύσεις που σου εξασφαλίζουν γρηγορότερες ταχύτητες. Θα πρέπει βέβαια να απευθυνθείς στους ανάλογους παρόχους. 

Άγγελος Κομπόγιωργας απάντησε πριν 5 μήνες

Σύμφωνα με τους παρόχους που ανέφερα πάνω πιάνω μέχρι 100σταρα.
Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει παραπάνω είτε με κάποια συσκευή ή με κάποιον άλλον τρόπο;
Επίσης δεν ξέρω αν έχει στην ίδια κατηγορία θέματος. Ήθελα να κατεβάσω ενα αρχείο 18 γιγα με chrome και μου έλεγε 1 2 μέρες για να ολοκληρωθεί χωρίς να κάνω χρήση διαδυκτιου και όταν έβαλα μέσω steam να κατέβει ένα παιχνίδι 19 γιγα το κατέβασε σε εντός μισής ώρας . Εδώ παίζει ρόλο η σύνδεση μου;

Κωνσταντίνος Ιακώβου απάντησε πριν 5 μήνες

Μόνο η Κοσμοτέ μέχρι 50mbps σου δίνει αν θέλεις νέο hybrid router με κάρτα sim. Είναι το speedtest. Πραγματικά με έχει σώσει. Αν υπάρχει διακοπή από τον ΟΤΕ, εξακολουθείς να έχεις ίντερνετ αλλά όχι να σε ακούει ο άλλος στο τηλέφωνο αλλά μπορείς να κάνεις άνετα εκτροπή κλήσης. Σου ανανεώνει κάθε μήνα 200gb. Όταν βλέπεις σε hd τότε ενεργοποιείτε το 50mbps και μέχρι 70mbps που μπορεί να φτάσει το speedbooster. 60 mbps πιάνω με 27mbps.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

@Άγγελος Κομπόγιωργας η ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις κάτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πέρα από την ταχύτητα που διαθέτει η γραμμή σου. Οπότε είναι λογικό να παρατηρείς διαφορές.