Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΓραμματοσειρά μάρκας βιολιου
Aggeliki Androutsopoulou ρώτησε πριν 5 μήνες

Γεια σας!Αυτή η ερώτηση ίσως δεν είναι κατάλληλη για εσάς που δουλεύετε πάνω στα ηλεκτρονικά,αλλά έκανα την ερώτηση σε ένα μια πιο κατάλληλη ιστοσελίδα,το music heaven και δε μου απάντησαν ,γιατί δεν μπορώ να ανεβάσω τα αρχεία που θέλω,λόγω μεγέθους.Παιζω βιολί 7χρονια και το δικό μου βιολί είναι γερμανικό.Μεσα στο ηχείο του έχει κάποια γραμματοσειρά γερμανικών,ίσως καλλιγραφικά που δεν μπορώ να τη διαβάσω.Πιο παλιά,είχα βρει την εφαρμογή "find my font"που είχε διάφορες γραμματοσειρές και έβρισκε τη γραμματοσειρά,τη μετέφραζε σε κανονικά γράμματα,αλλά με τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά του βιολιού δε βρήκε τίποτα.Μηπως μπορείτε να μου πείτε καλές εφαρμογές μετάφρασης γραμματοσειρών;Ίσως οι εφαρμογές έχουν και ξένες γραμματοσειρές και πρέπει να μεταφράζουν κιόλας.Κοιταξτε κι εσείς αυτή τη γραμματοσειρά,αν μπορείτε να με βοηθήσετε.Θελω να ανεβάσω τη φωτογραφία της γραμματοσειράς και του βιολιού,αλλά δεν μπορώ.Πως ανεβάζω φωτογραφία;

13 Απαντήσεις

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Τελικά ο διαχειριστής του music heaven μου είπε να ανεβάσω τις εικόνες σε μια άλλη πλατφόρμα και τις ανέβασα.Μου είπε ότι έβαλε την τεχνητή νοημοσύνη να το διαβάσει και διάβασε κάτι σαν Tom Finnhager, 79 Kimsbury st ή 79 Kφnigsbury 54,αλλά "μαντεύω"για ορισμένα γράμματα ότι δεν θα είναι έτσι.Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μου διαβάσει αυτά τα γράμματα π.χ.το poe μπορεί; Μπορώ να αναβασω φωτογραφία και να μου τα διαβάσει;

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 μήνες

Το 2ο τμήμα μοιάζει σα διεύθυνση. To Google δίνει αποτελέσματα για Königsbury, αλλά ακόμα περισσότερα για Königsberger και βέβαια Königsberg. Το St μάλλον σημαίνει Street ή Straße/Strasse στα γερμανικά. Δεν ξέρω αν βοηθάει. Διάβασμα κειμένου από photo είναι OCR/ICR, αλλά πρέπει η εφαρμογή να "γνωρίζει" τα συγκεκριμένα fonts (που αμφιβάλλω).
 
Φωτό ανεβάζεις σε μια image hosting service, όπως τα imgur, photobucket, Flickr, Imgbox κλπ (σε κάποιες μπορείς να ανεβάσεις photos χωρίς λογαριασμό, δλδ και μία μόνο εικόνα), και εδώ βάζεις το link στο "Κάνε κλικ για ανέβασμα εικόνας", ή αλλιώς copy-paste το code-snippet που σου δίνει η hosting service μόλις ανεβάσεις την εικόνα.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Μπορώ να ανεβάσω τη φωτογραφία της μάρκας του βιολιού στις ερώτησεις σας;

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Για να τη δείτε και να την ερμηνεύσετε πιο καλά.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 μήνες

Μπορεί να παίζει και το Königsburg, αν το τελευταίο γράμμα είναι g και όχι y.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Τελικά ρώτησα την τεχνητή νοημοσύνη αν υπάρχουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στις οποίες να μπορώ να ανεβάσω εικόνες και μου είπε το Google lens ως πιο καλό.Εγω έχω στο κινητό μου το Google lens και έβαλα τη φωτογραφία και μου διάβασε μόνο την κάτω γραμμή:19 Nüremberg54,όπως έλεγα στην αρχή που μου έδωσαν το βιολί ότι ίσως είναι έτσι.Εβαλα ολόκληρη την διεύθυνση στην αναζήτηση και δεν μου το έβγαλε.Ρωτησα και την τεχνητή νοημοσύνη,αλλά δεν ήξερε.Η διεύθυνση του εργαστηρίου του βιολιού ίσως είναι:Tom Finnhänger 19,Nürenberg 54.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 μήνες

Μπορείς να ανεβάσεις τη photo και εδώ?
Πάλι, δεν είναι αρκετά σαφές τι ακριβώς ψάχνεις. Το όνομα του κατασκευαστή, της γραμματοσειράς, επικοινωνία με τον κατασκευαστή, ή τι άλλο? Όσο για την τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι η λύση για τα πάντα, και νομίζω δεν έχει νόημα να περιμένεις απ' αυτήν (ή το ICR) να σου εμφανίσει σωστά αποτελέσματα για ένα κείμενο σε μια περίεργη καλλιγραφική γραμματοσειρά (τι γραμματοσειρά τώρα, σχέδια είναι βασικά) που και ο άνθρωπος δυσκολεύεται να αναγνωρίσει.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Ήθελα να δω τι λέει το βιολί σε αυτή την ετικέτα που έχει στο ηχείο του, διεύθυνση εργαστηρίου ή μάρκα;Όσο για τη φωτογραφία,δεν κατάλαβα αυτό που μου είπατε παραπάνω,αν μου είπατε τον τρόπο για να ανεβάσω φωτογραφία εδώ,αλλά μπορείτε να μου ξαναπειτε τον τρόπο να ανεβάσω φωτογραφία;

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 μήνες

Μπορείς να πας στο imgur.com (ή οποιαδήποτε άλλη image hosting service της επιλογής σου) και να ανεβάσεις την εικόνα εκεί (New Post). Μετά πατάς το κουμπάκι Grab Link, κάνεις το link Copy και μετά Paste εδώ. Δε χρειάζεται δημιουργία λογαριασμού,  αλλά μπορείς να φτιάξεις αν θέλεις.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Εδώ είναι οι σύνδεσμοι για την εικόνα:https://imgbox.com/OsakCHQz,https://imgbox.com/OsakCHQz

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

https://imgbox.com/OsakCHQz

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Αγγελική, δοκίμασε και αυτό το εργαλείο. Βέβαια μάλλον πρέπει να βγάλεις μία καλύτερη φωτογραφία.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 μήνες

Θα το δοκιμάσω,αλλά παλιότερα που ήθελα να δω τί λέει το βιολί μέσα στο ηχείο του είχα βάλει,όπως σας είπα,την εφαρμογή find my font να το βρει,αλλά ήτανε λάθος, γι'αυτό δεν βρήκε τίποτα,γιατί αυτές οι εφαρμογές ψάχνουν τις γραμματοσειρες που τους βάζεις εσύ και σου λένε ποιο είναι το όνομα της γραμματοσειράς που τους έβαλες,οπότε δεν κάνουν για τη δουλειά που εγώ θέλω.Οπως είπατε και εσείς,και ευχαριστώ,γιατί δεν ήξερα τί να κάνω για αυτό, χρειάζονται εφαρμογές ocr.Διαβασα τον οδηγό σας και κατέβασα το text scannerκαι βρήκα κι άλλα σε άλλες ιστοσελίδες του ίντερνετ και επίσης online.Θα δοκιμάσω πρώτα τις online υπηρεσίες και μετά τις εφαρμογές.