Nicky V ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για λάπτοπ για απλή επαγγελματική χρήση και με αυτό εννοώ κυρίως πλοήγηση στο ίντερνετ, χρήση του office και βιντεοκλησεις. Έχουμε ήδη ένα λάπτοπ στο σπίτι το οποίο είναι HP 2in1, i7 (comet lake), 8GB RAM, 256GB SSD M.2, IPS panel στην οθόνη και έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών NVIDIA. Χρειαζόμαστε ένα δευτερο λάπτοπ απλά για να μπορούμε να δουλεύουμε ταυτόχρονα με τον άντρα μου, οπότε δε μας ενδιαφέρει να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για παιχνίδια. Θέλουμε όμως οπωσδήποτε μια καλή οθόνη, ξεκούραστη στο μάτι γιατί περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε αυτήν. Επειδή το άλλο λάπτοπ με την IPS οθόνη μας φαίνεται ξεκούραστο στο μάτι σκεφτόμασταν να είναι μια προϋπόθεση και για το άλλο να έχει IPS panel. Το budget είναι μέχρι 750€ το πολύ, αν γίνεται λιγότερα ακόμα καλύτερα. Είμαστε ανάμεσα στα δύο παρακάτω λάπτοπ:
Στο HP 15s-eq1016nv (Ryzen 7-4700U zen2/16GB RAM DDR4/512GB SSD M2/ FHD/W10S) 
Το οποίο είναι στα 749€ και φαίνεται να έχει καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν έχει IPS panel. Το έχει κανείς να μας πει αν είναι καλή η οθόνη του;;; Το ότι δεν έχει IPS μας έβαλε στο δίλημμα. 
Το άλλο λάπτοπ είναι το:
HP 15-gw0000nv (Ryzen 5, 3450U, 16GB RAM DDR4, 512GB SSD M2, FHD  οθόνη με IPS panel, W10S το είναι στα 598€
Φαίνεται τίμιο, εχει IPS panel και έχει πολυ δελεαστική τιμή, αλλά δεν έχουμε βρει αξιολογήσεις από χρήστες για να δούμε αν αξίζει. Μόνο μια κριτική στο public που εχουν βαλει χαμηλη βαθμολογία στο σκληρό του δισκο. 
Μπορείτε να τα δείτε να μας πείτε τη γνώμη σας; Ειδικά αν καποιος εχει ένα απο αυτά θα βοηθούσε πολυ. Ή έχετε κάποιο άλλο που να ειναι καλό και κοντά σε αυτες τις τιμες να μας προτεινετε;

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Νίκη

Η αλήθεια είναι πως είναι αδύνατο να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την οθόνη ενός laptop χωρίς να το έχεις δει από κοντά.

Θεωρητικά όντως τα IPS panel είναι καλύτερα, ωστόσο δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν έχουν τοποθετήσει απλά ένα πολύ φθηνό IPS μόνο και μόνο για να το αναφέρουν ως χαρακτηριστικό.

Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά, και τα δύο laptop είναι άψογες επιλογές για την κατηγορία τιμής τους. Πχ τα 16GB RAM δεν θα βρίσκεις εύκολα στα 598€.

Το συγκεκριμένο laptop έχει NVME, οπότε θεωρώ απίθανο να υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας. Ακόμα και οι πιο φθηνιάρικοι NVME είναι αρκετά γρήγοροι. Ίσως η κριτική του αναφερόταν στην χωρητικότητα.

Nicky V απάντησε πριν 3 έτη

Τώρα είδα ότι δεν είχα απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και γρήγορη απάντησή σου!!! 😊 Ήταν πολύ βοηθητική!!! 
Καλή Σαρακοστή!
Καλό βράδυ.