Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΔίλημμα για λάπτοπ για μεταπτυχιακό
WollenCF ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα, ετοιμαζομαι σιγα σιγα να φυγω για μεταπτυχιακο αρχιτεκτονικης στην Ισπανια και επειδη δεν μπορω να μεταφερω τον σταθερο υπολογιστη, χρειαζομαι ενα λαπτοπ λογω της φορητοτητας του (θα χρειαζεται να το μεταφερω απο σχολη-σπιτι κτλ).
Η κυρια χρηση που θα κανω ειναι για προγραμματα οπως autocad, photoshop, rhino, v ray, με λιγα λογια δηλαδη modeling, editing και rendering.
Τα λεφτα που μπορω να διαθεσω ειναι περιπου 2000 ευρω, αλλα δεν ξερω μηπως η αγορα ενος λαπτοπ σε τετοιο budget ειναι λιγο overkill.
Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 επιλογες, αλλα οποιαδηποτε συμβουλη και προταση για καποιο αλλο μοντελο θα την λαβω εξισου σοβαρα.

Dell Precision 3570 15.6" FHD (i5-1235U/16GB/512GB SSD/T550/W10 Pro)

Η αγορα πρεπει να γινει αμεσα γιατι σε δυο βδομαδες θα φυγω.
Ευχαριστω και καλο απογευμα σε ολους σας.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα

Οι επιλογές που έχεις δύο είναι δύο, είτε να πας σε κάποιο gaming laptop είτε σε κάποιο ultrabook ή κανονικό laptop.

Το gaming laptop θα σου επιτρέψει να πας σε καλύτερη κάρτα γραφικών στο ίδιο κόστος, αλλά θα έχεις αυξημένο μέγεθος και βάρος. Στις άλλες λύσεις θα βρεις χειρότερα χαρακτηριστικά στο ίδιο κόστος, αλλά μεγαλύτερη φορητότητα. Τι από τα δύο σε ενδιαφέρει;

 

Το Dell που αναφέρεις ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και διαθέτει Quadro κάρτα που προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Δεν είναι κάποια πολύ ισχυρή κάρτα, αλλά θα σε καλύψει για τη χρήση που θες.