Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΔίλημμα μεταξύ αγοράς laptop με i5 ή i7
Maria Koliopoulou ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια καθώς βρίσκομαι σε διαδικασία επιλογής laptop προς αγορά και έχω μπερδευτεί λίγο με το ποιο να επιλέξω. Έχω ξεχωρίσει δύο μοντέλα: 1) ASUS VivoBook X560UD-EJ153T Intel Core i7-8550U / 8GB / 256GB SSD / GeForce GTX 1050 4GB / Full HD και 2) Acer Aspire 5 (i5-8250U/8GB/256GB SSD/MX150 2GB) Win 10, 15.6 FHD. Και τα δύο είναι σε κοντινές τιμές περίπου στα 850 ευρώ. Δεν ασχολούμαι με το gaming, με ενδιαφέρει όμως η υποστήριξη προγραμμάτων όπως το Photoshop και το Lectra για πειραματισμό και το να μπορέσει να κρατήσει για κάποια χρόνια. Θεωρείτε ότι πρέπει να επανεκτιμήσω κάποια από τα χαρακτηριστικά; Γενικότερα να προτιμήσω i7 ή i5 επεξεργαστή για laptop; Στον οδηγό αγοράς laptop αναφέρετε "Στα Laptop, όμως, εξ' ορισμού οι αντίστοιχοι επεξεργαστές έχουν χαμηλότερη απόδοση. Ο i7 στο laptop είναι η καλύτερη επιλογή για απλή χρήση, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Και δεν θα μας κοστίσει ιδιαίτερα ακριβά." οπότε τι να επιλέξω;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα που κάνετε τα δύσκολα απλά και παρέχετε τόσο σημαντική βοήθεια και ενημέρωση. : )

 

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μαρία. Αφού είναι σε κοντινές τιμές, το σύστημα με τον i7 είναι οπωσδήποτε καλύτερη επιλογή, ειδικά αφού σε ενδιαφέρουν εργασίες πέραν από απλό browsing και ταινίες.

Maria Koliopoulou απάντησε πριν 6 έτη

Ωραία!!! Τότε θα το προτιμήσω! Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!