Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΔεν ακούγεται ήχος από την οθόνη
6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα, δεν ακούγεται καθόλου ήχος? Ούτε και από τα ηχεία του υπολογιστή σου?

Chris Kaikis απάντησε πριν 4 μήνες

Δεν έχω εξωτερικά ηχεία σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω της οθόνης

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα και σε σένα, και Καλή Χρονιά.
Στα Sound Properties που εμφανίζεις θα πρέπει να υπάρχει και μια επιλογή όπως AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device) ή κάτι τέτοιο.  Η επιλογή "Ηχεία" είναι για ηχεία ή ακουστικά (πράσινη υποδοχή). Το "LC27G5xT" είναι μάλλον το  Line-Out (μπλε υποδοχή για stereo ή πορτοκαλί/μαύρο/γκρί για σύστημα subwoofer/δορυφόρων), και δεν ξέρω γιατί εμφανίζεται δύο φορές. Μπορεί να είναι κάποιο bug και να είναι στην πραγματικότητα το HDMI, οπότε δοκίμασε και την 2η επιλογή. Ακόμα δοκίμασε και την επιλογή "Προσθήκη Συσκευής". Άλλα πράγματα που μπορείς να δεις είναι κάποιο driver της μητρικής (ψάξε στο site του κατασκευαστή) ή της κάρτας γραφικών - δες μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση εκεί. Στη λίστα των Output Devices πρέπει να εμφανίζεται και το AMD HDMI Output (πας από Control Panel->Sound ή από την οθόνη properties στη photo, πιο κάτω Advanced sound options -> Sound Control Panel. Δες εδώ:

Δες και αυτό το link: Does HDMI Carry Audio? How To Troubleshoot HDMI No Sound - MiniTool
 

Chris Kaikis απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα. Δεν είναι bug, έχω 2 οθόνες Samsung ίδιες αυτό είναι το LC27G5xT. Στο laptop που έχω συνδέσει με καλώδιο HDMI την τηλεόραση ο ήχος ακούγεται. Στο desktop που έχω συνδέσει με καλώδιο HDMI την οθόνη πάνω στην κάρτα γραφικών δεν ακούγεται τίποτα. Δεν ξέρω που κάνω το λάθος. 1η εικόνα laptop και 2η εικόνα desktop.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα, νομίζω ότι η οθόνη σου δεν διαθέτει ηχεία..αυτό που βλέπεις για τον ήχο μάλλον αφορά άλλες συνδεδεμένες συσκευές που μπορείς να συνδέσεις.

 

Chris Kaikis απάντησε πριν 3 μήνες

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη