Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΔεν ανοίγει μετά από αντικατάσταση cpu.
GeorgeCh ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με έναν σταθερό υπολογιστή. Φοράει επάνω τον i3 2120 και όλα είναι μια χαρά. Οταν πάω να βάλω έναν i7 3770 το μηχάνημα δεν ξεκινά. Το μόνο που δουλεύει είναι οι ανεμιστήρες (που παίρνουν ρεύμα απο το psu), το ανεμιστηράκι της καρτας γραφικών και ο ανεμιστηρας του cpu cooler. Τίποτε άλλο. Σταματά εκεί. Στην οθόνη μήνυμα "δεν υπάρχει σήμα". Σημειώνω ότι έχοντας βγάλει τα dimm της μνήμης δεν ακούγεται κανένα μπιπ. Όταν όμως αλλάζω στον i3, όλα είναι μια χαρά! Δουλεύει όπως πριν.. Ξαναλλάζω και πάλι τα ίδια..

Έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Φταίει ο επεξεργαστής; η μητρική; το psu; κάτι άλλο;

Ο τύπος που μας έδωσε τον 3770 επιμένει πως είναι λειτουργικό. Τι να πω..

Φυσικά έχω φλασάρει στην τελευταία έκδοση του ΒΙΟS (v.1.90), μετά από κάθε εγκατάσταση του i7 κανω clear το cmos βγάζοντας την μπαταρία και το καλώδιο του τροφοδοτικού για δυο λεπτά και εχω επιβεβαιώσει την υποστήριξη του επεξεργαστή από την μητρική (http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3/?cat=CPU).

Σύνθεση

Cpu i3 2120 / i7 3770

Motherboard Asrock B75 pro3

Ram 16GB Gskill f3 1600 c9d 16 gar

Psu Seasonic 620w

Hdd Seagate 500gb

Gpu HD 7450

Cooler coolermaster Hyper tx3 evo

Windows 7 home 64bit

Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Έχεις συνδέσει το τροφοδοτικό στο βύσμα της φωτογραφίας? Είναι επιπλέον παροχή ρεύματος για τον επεξεργαστή, που είναι πιθανό να τη χρειάζεται ο i7 αλλά όχι ο i3

http://i.imgur.com/vbRYFh9.png

GeorgeCh απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, Αγγελε, ειναι συνδεδεμενο..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τη στιγμή που έχεις πολύ καλό τροφοδοτικό, και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τον i3, το πιθανότερο είναι να φταίει ο επεξεργαστής. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείς είναι να δοκίμαζες τον επεξεργαστή σε κάποια άλλη μητρική, που καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο.

Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία με πολλά hardware προβλήματα, μόνο με αρκετά ανταλλακτικά μπορούν να γίνουν πλήρεις δοκιμές.