Angelos Xatzigiannis ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας παιδια εχω θεματακι!εβαλα μια επιπλεον ram στο pc(ειχα 8 giga,μια corsair vengeance 4gb και μια gold key 4gb και τωρα εβαλα μια ακομα vengeance 4gb!λοιπον τις βαζω ολα κομπλε ανοιγει το pc τα παντα οκ!και τι το θελω παω στο bios και καλα για να την ξεκλειδωσω απο 1333 να την παω 1600..τεσπα κατι παταω στο set clock καπως ετσι το ελεγε απ το bios,κανει restart το pc και αυτο ηταν δεν ξαναανοιξε..μαυρη οθονη ουτε bios τιπτ..εβγαλα ram τις ξαναεβαλα τιποτα..εβγαλα ολα τα εξαρτηματα τα εβαλα παλι και τιποτα..μην μου πειτε μονο οτι παιζει να καηκε καμια μητρικη!θα ηθελα την βοηθεια σας πανω στο θεμα!ευχαριστω!

7 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Οι μνήμες σου πρέπει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά για να δουλεύουν σωστά. Αν έχουν τα ίδα χαρακτηριστικά και ειναί συμβατές με την μητρική σου, τότε το πρόβλημα είναι στο bios. Δες αν θέλει update ή/και κάνε reset στις default ρυθμίσεις. Σε μερικά bios μπορεί να υπάρχει και επιλογή για limit της μνήμης.
Για να έχει 2 μνήμες σε dual channel Πρέπει να εχούν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και να τοποθετηθούν στα αντίστοιχα slots

Angelos Xatzigiannis απάντησε πριν 8 έτη

Παιδια ενταξει το εφτιαξα εβγαλα τη μπαταρια απ τη μητρικη και ολα κομπλε..κατι αλλο ομως τωρα..στις πληροφοριες συστηματος απ τα windows μου βγαζει εγκατεστημενη μνημη 12gbκαι μεσα σε παρενθεση 7,98 διαθεσιμα για χρηση..για ποιο λογο;και πως τελικα γινεται απ το bios να τις κανω τις 2 corsair να παιζουν στα 1600 σε διλπο καναλι και η goldkey να ειναι μονη της;!ευχαριστω παιδια και σορρυ για τις πολλες ερωτησεις!

Angelos Xatzigiannis απάντησε πριν 8 έτη

Η μητρικη ειναι η gigabyte GA-970A-D3!

Angelos Xatzigiannis απάντησε πριν 8 έτη

Ναι αλλα γιατι μεσα στα windows μου λεει εγκατεστημενη μνημη 12gb αλλα για χρηση μονο 7,98gb?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δες αν έχει επιλογή memory remapping στο bios

Angelos Xatzigiannis απάντησε πριν 8 έτη

ενταξει τη βρηκα αυτη την επιλογη και το εφτιαξα τωρα ολα κομπλε.κατι τελευταιο,οπως μου ειπες και πιο πανω για να εχω dual channel πρεπει να εχω η 2 μνημες η 4.τωρα με τις 2 corsair που εχω κανω dual channel αλλα μενει η goldkey μονη της και αν τη βαλω πανω και εχω 3 μνημες δεν θα κανει dual channel.μηπως ξερεις ποια μνημη μπορω να αγορασω ακομα για να τη συνδιασω με την goldkey για να εχω ωστε να ειναι στο συνολο 4 μνημες με dual channel?Η goldkey ειναι στα 1333hz PC10600 CL9.Oσο εχω ψαξει ακριβως ιδια δεν εχω βρει αν μπορεις βοηθησε με εστω να βρω μια που να ταιριαζει.ευχαριστω!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Οι 2 μνήμες με τα ίδια χαρακτηριστικά εφόσον είνα στα σωστά slots δουλεύουν dual και η αλλή μόνη της. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις επιπλέον μνήμη για να έχεις 2 dual channels