Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΔεν ανοίγουν τα Windows μετά από ενημέρωση
Τατιάνα Τσίρκα ρώτησε πριν 7 μήνες

Καλησπέρα σας!
 
Θα ήθελα τη βοήθειας σας σχετικά με ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου που αντιμετωπίζω μετά από την τελευταία ενημέρωση των Windows 10.
Πιο συγκεκριμένα αφού ολοκληρώθηκε η λήψη των ενημερώσεων και ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση, εμφανίστηκε μπλε οθόνη του θανάτου. Μετά από αυτό ο υπολογιστής έπεσε σε loop και έκανε διαρκώς επανεκκίνηση καταλήγοντας πάντα στην μπλε οθόνη. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία μου έβγαλε τρεις διαφορετικούς κωδικούς σφάλματος.
Οι κωδικοί αυτοί είναι:
0xc00000e
0x0000007b
0xc0000225
 
Δοκίμασα με ένα bootable στικάκι να κάνω εκκίνηση του υπολογιστή και να μπω στην επιδιόρθωση συστήματος αλλά δεν κατάφερα και πολλά. Συγκεκριμένα δοκίμασα από το troubleshoot το Startup Repair. Μου έβγαλε ότι δεν μπόρεσε να επιδιορθωθεί κάτι. Δοκίμασα το system restore. Μου έβγαλε ότι δεν υπάρχει αποθηκευμένο κάποιο backup. Δοκίμασα να αναιρεθεί η εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων. Μου έβγαλε ότι προέκυψε σφάλμα και δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δοκίμασα το command prompt. Εκεί έτρεξα διαδοχικά τις ακόλουθες εντολές:
bootrec /scanos
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
 
Σε όλες μου έβγαλε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς εκτός από την εντολή bootrec /fixboot όπου μου έβγαλε access denied.
 
Τέλος δοκίμασα να μπω σε safe mode από το startup settings. Στην πλειονότητα των προσπαθειών μου με γύριζε κατευθείαν πίσω στις ρυθμίσεις εκκίνησης, εκτός από μία φορά που μου έβγαλε μήνυμα, καθώς προσπαθούσε να εκκινηθεί σε safe mode, ότι η εγκατάσταση των ενημερώσεων δεν ήταν επιτυχής και ότι γινόταν αναίρεση της εγκατάστασης αλλά τελικά εμφανίστηκε ξανά η μπλε οθόνη και μετά από αυτό συνέχισε να πέφτει στο αρχικό loop που ανέφερα.
 
Μήπως υπάρχει κάτι ακόμα που μπορώ να δοκιμάσω μπας και τον σώσω; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μπω σε safe mode; Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω που να μην περιλαμβάνει την απώλεια των αρχείων μου. :(
 
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη βοήθειά σας!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 μήνες

Καλησπέρα Τατιάνα, αρχικά αφαίρεσε όλες τις USB συσκευές που μπορεί να είναι συνδεδεμένες και κράτα μόνο πληκτρολόγιο ποντίκι. Ο πρώτος κωδικός πολύ πιθανό να οφείλεται σε κάποιο hardware error, οι άλλοι δύο ίσως να οφείλονται σε κατεστραμμένα αρχεία των Windows. Από τη στιγμή που δοκίμασες να κάνεις repair με στικάκι και δεν λειτούργησε τότε δεν είναι καλό σημάδι. Για Safe mode μπορείς να δεις και εδώ. Επίσης δες και εδώ για εναλλακτικές προσπάθειες επιδιόρθωσης του υπολογιστή σου. Πάντως εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware, τότε μάλλον θα χρειαστείς μία καθαρή εγκατάσταση των Windows για να διορθωθεί.