Nikolaidis dimitris ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα.Έπειτα από την αναβάθμιση του win 10 creations ο υπολογιστής δεν άνοιγε  και έβγαζε μαύρη οθόνη μη ενεργοποιώντας και το ποντίκι που δεν είναι σε θύρα usb. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι η κάρτα γραφικών μου δεν ήταν συμβατή με την αναβάθμιση (πριν την αναβάθμηση λειτουργούσε κανονικά) και δεν είχε drivers για τα 10. Αγόρασα λοιπόν μια κάρτα συμβατή με win 10 την nvidia geforce gt 520 και προέβησα σε φορμάτ.Από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα προβλήματα. Ενώ γίνεται κανονικά το φορμάτ και λειτουργούν τα πάντα από προγράμματα μέχρι συσκευές (εκτυπωτής, κάμερα κ.τ.λ.) έρχεται εκείνη η μαύρη ώρα της μαύρης οθόνης ξανά.Συμβαίνει και σε χ64 και σε χ32 win που εγκατέστησα συμβαίνει και σε σταδιακή εγκατάσταση προγραμμάτων. Δηλαδή εγκαθιστώ ένα ένα τα προγράμματα μέχρι να βρω τον "ένοχο" χωρίς αποτέλεσμα. Update κάνει κανονικά και πάντα μετά από μία δύο μέρες παρουσιάζει την μαύρη οθόνη. Έχω κάνει όλες της ενέργειες στην επιδιόρθωση προβλημάτων χωρίς αποτέλεσμα. Ένα παράξενο ότι στην αντιμετώπιση προβλημάτων δεν μπορώ να μπώ ποτέ σε safe mode. Σύμφωνα με τις γνώσεις μου δεν νομίζω να έχω πρόβλημα hardware γιατί ούτε φορμάτ θα μπορούσα να κάνω ούτε ο υπολογιστής θα δούλευε για κάποιες μέρες. Εχω ελέγχει τον σκληρό και δεν έχει πρόβλημα. Ακόμα ένα παράξενο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν παθαίνει το πρόβλημα δεν λειτουργεί το ποντίκι. Μετά το πρόβλημα κάνω φορμάτ για πολοστή φορά και δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής για μία με δύο μέρες. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα. Περιμένω απάντηση πριν τον πετάξω από το μπαλκόνι.

5 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε επανεκκίνηση η όταν ανοίγεις το pc η το κάνει έτσι στα ξαφνικά? Μήπως έχεις cpu AMD? Εγώ σε ένα παλιό pc είχα παρόμοιο πρόβλημα. Ενώ η εγκατάσταση τελείωνε κανονικά με έβαζε στα windows10, το pc δούλευε κανονικά και όταν του έκανα επανεκκίνηση, κολλούσε στην μαύρη οθόνη με τον κέρσορα να αναβοσβήνει. Μέχρι να βρω την αιτία ειχα κάνει πάνω από 5 format και τελικά η λύση ήταν να περάσω drivers της cpu από την amd και το πρόβλημα λύθηκε. 

Nikolaidis dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όχι έχω επεξεργαστή intel και στην μαύρη οθόνη δεν βλέπω ούτε τον κέρσορα να αναβοσβήνει.Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν κλείσω και έπειτα ανοίξω το pc. Έψαξα για drivers της motherboard αλλά λόγω παλαιότητας δεν υπάρχουν για win 10. Η Motherboard είναι η Asrock pci exprees. Θα δοκιμάσω να περάσω drivers της motherboerd από vista μετά την υπόδειξη σου και θα επανέλθω.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Kαλημέρα. Δηλαδή όταν το παρουσιάζει ανάβουν τα λαμπάκια στο pc, τα fun γυρίζουν αλλα κολλάει εκεί? 
Να κάνεις έναν έλεγχο στα σιμακια της μνήμης αν πατάνε καλά στην θέση τους. Να τα ξεκουμπώσεις και να τα κουμπώσεις ξανά. Αν έχεις πάνω από ένα δοκιμασέτα ένα ένα ξεχωριστά να δεις τι γίνετε. Επίσης οτι κάρτες έχεις πάνω στο pc πχ κάρτα γραφικών έλεγξε και αυτές αν είναι κουμπωμένες σωστά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Νίκο, για δες και εδώ.
https://www.pcsteps.gr/15405-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82/

Nikolaidis dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα με μία όχι και τόσο καλή λύση ελπίζοντας να μου πείτε την τελική λύση για να μην ξανασχοληθώ. Έκανα εκ νέου εγκατάσταση τα win 10 και απενεργοποίησα τις ενημερώσεις γιατί κάποιος μου είπε ότι η microsoft κατεβάζει νέους drivers για την motherboerd που την κάνουν ασύμβατη με την κάρτα γραφικών. Το μηχάνημα δούλεψε για 5 μέρες και ξαφνικά τα ίδια πάλι. Ψάχνοντας στο internet είδα κάτι βιντεάκια για επιδιόρθωση του mbr σε γραμμή εντολών και ΝΑΙ ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά. Αλλά τώρα την όλη διαδικασία την κάνω κάθε δύο μέρες περίπου διότι πάλι κρασάρει το mbr .Και το ερώτημα μου είναι το εξής υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που το δημιουργεί ή κάτι άλλο από το hardware και πως μπορώ να το εντοπίσω; Ευχαριστώ Δημήτρης