Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΔεν ανοιγει σωστα ο υπολογιστης
leoni patsi ρώτησε πριν 7 έτη

Πριν μια εβδομάδα έκανα ενημέρωση στο Windows defender και κόλλησε, τον άφησα 30 λεπτά αλλά τίποτα και τότε πάτησα ctrl alt del και έκανα επανεκκίνηση, μετά μου ζητάει κωδικό, μέχρι εδώ όλα καλά.
Αφού βάζω τον κωδικό μου εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα εικονίδιο, παραμένει σε αυτή την κατάσταση για 10 δεύτερα περίπου και μετά κοκκινίζει η οθόνη για μισό δευτερόλεπτο και ξαναεμφανιζει την επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα εικονίδιο ξανά...αυτο γίνετε συνέχεια χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα.
Δεν είμαι σχετικός με υπολογιστές για να κάνω κάτι μόνος μου, αν μπορείτε δώστε μου μια συμβουλή 

8 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Δοκίμασε μια επαναφορά συστήματος.

leoni patsi απάντησε πριν 7 έτη

Πήγα να κάνω επαναφορά συστήματος αλλά όταν πατάω τα κουμπιά start και R και πάω να γράψω systempropertiesprotection ξανακοκκινιζει η οθόνη και μετά εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας χωρίς τα εικονίδια. Χρησιμοποιω τα Windows 10 στον υπολογιστή και η αλήθεια είναι ότι από τότε που τα εγκατέστησα ο υπολογιστής πάει πιο αργα

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

H επαναφορά στα 10 γινετε απο το save mode. 
Δες εδω  https://www.pcsteps.gr/19442-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Και εδω https://www.pcsteps.gr/ask/questions/windows-10-in-safe-mode/

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

@Dimitris αυτό θα έλεγα κι εγώ,μα με πρόλαβες.Για να βάζεις σωστά τα links,αφού γράψεις το κείμενο,πάτα "Enter"και ΜΕΤΑ βάζε  το σύνδεσμο.
Κι έτσι μπαίνεις σε Safe Mode:: Πάτα το κουμπί των Windows και το R μαζί.Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολόγησε msconfig και πάτα "OK" .Πάνε στην καρτέλα "Εκκίνηση υπολογιστή"τσέκαρε 'οπως στην εικόνα που βάζω.Πάτα μετά ΟΚ .Θα σου ζητήσει επανεκκίνηση,θα την κάνεις και μπήκες!!

Για να ξαναμπείς στην κανονική λειτουργία του υπολογιστή,θα επαναλάβεις τη διαδικασία,με τη διαφορά πως θα ξε-τσεκάρεις το "Ασφαλή εκκίνηση".
Αν κι έτσι δεν πετύχει,άνοιξε τη "Γραμμή Εντολών" ως Διαχειριστής και πληκτρολόγησε την εντολή sfc/scannow και πάτα "Enter".

leoni patsi απάντησε πριν 7 έτη

 Το έβαλα σε save mode... 
Τώρα πως κάνω επαναφορά σε προηγούμενη κατασταση? 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Διάβασε το λινκ με το άρθρο που σου έδωσε η Έλενα. Τα εξηγεί αναλυτικά. Δες στην ενότητα "Η επαναφορά συστήματος μέσα από τα windows".
Εκεί που πατάς το κουμπί των windows και το R μαζί.Στο παράθυρο που βγαίνει πληκτρολογείς rstrui .Πατάς "OK" και θα σου βγάλει κάποια σημεία επαναφοράς.Αν αυτά που θα σου εμφανίσει,δε σου κάνουν,θα πατήσεις στο "Επιλογή διαφορετικού σημείου επαναφοράς"και θα διαλέξεις κάποιο.
Εννοείται πως θα διαλέξεις επαναφορά σε ημερομηνία πρίν συμβεί το πρόβλημα.

leoni patsi απάντησε πριν 7 έτη

Sorry για το πρήξιμο αλλα πατάω το κουμπί των Windows και μετά το r, μου βγάζει το παράθυρο και γράφω rstrui και δεν γίνετε τίποτα, μήπως πρέπει να γράψω κάτι άλλο εκεί γιατί και χθες μπηκε σε ασφαλή λειτουργία όταν πάτησα το κουμπί των Windows, μετά το r και έγραψα safe mode, έτσι το δέχτηκε ενώ όταν έβαζα αυτό που γραφανε οι οδηγίες δεν το δεχόταν. 

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Η αλήθεια ειναι ότι η microsoft  στα windows 8,8.1,10 εχει περιπλέξει το θέμα του safe mode και ποτέ προσωπικά δεν κατάλαβα τον λόγο. Οι τρόποι για να μπείς είναι 3 και σε άλλους πετυχαίνουν και οι τρεις και σε άλλους μόνο ο ένας. 
Δες εδώ στο video και δοκίμασε. 
https://www.youtube.com/watch?v=TwIOazT1BxU