p4n0s86 ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, ένας φίλος είχε μια Nvidia 8800GT η οποία άρχισε να βγάζει κάθετες γραμμές και να παραμορφώνει τα χρώματα, οπότε μάλλον μας χαιρέτησε. Πήρε μεταχειρισμένη μια Gigabyte GTX650, αλλά η μητρική αρνείται να την δει.

Η κάρτα λειτουργεί κανονικά, καθώς την δοκίμασα στο δικό μου pc, στο δικό του όμως δεν δίνει σήμα στην οθόνη ούτε με VGA, ούτε με HDMI. Το τροφοδοτικό είναι 750W οπότε απορρίπτεται η περίπτωση να μην τροφοδοτείται επαρκώς.

Δοκίμασα να βγάλω και τη μπαταρία και να κρατήσω το power για λίγη ώρα, για να βγάλω απ' τη μέση και την περίπτωση να είχε κρατήσει καμιά ρύθμιση απ' την παλιά κάρτα, αλλά τζίφος. Τι μπορεί να μου διαφεύγει;

7 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Πάνο.
Αν δεν βρήκες ακόμα λύση στο πρόβλημα, ποστάρει κανονικά, απλώς δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη; Ακούγεται δηλαδή το μπιπ της μητρικής κατά την εκκίνηση;

p4n0s86 απάντησε πριν 6 έτη

Στην οθόνη δεν υπάρχει σήμα, η κάρτα παίρνει ρεύμα γιατί δουλεύει το ανεμιστηράκι της. Δοκιμάσαμε το δικό μου τροφοδοτικό και κάνει το ίδιο, ενώ όπως είπα η κάρτα στο δικό μου σύστημα έπαιξε. Άρα δεν υπάρχει θέμα με κάρτα ή τροφοδοτικό. Υποψιάζομαι μητρική, αλλά δεν ξέρω, στο ψάξιμο είμαστε ακόμα.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμαστεί και δεύτερη οθόνη;

p4n0s86 απάντησε πριν 6 έτη

Έχουν δοκιμαστεί 2 LG με HDMI και μία Samsung TFT με VGA.

p4n0s86 απάντησε πριν 6 έτη

ΥΓ. Κι όπως είπα, η κάρτα στο δικό μου pc, στην ίδια οθόνη, στην ίδια πρίζα, έπαιξε κανονικά. Άρα είναι σίγουρα πρόβλημα hardware του δικού του συστήματος.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Τότε πιθανώς κάτι παίζει με τη μητρική του. Εφόσον αποκλείστηκε το θέμα του τροφοδοτικού. Άλλες θύρες pci-e έχει η μητρική για να δοκιμαστεί και εκεί;

p4n0s86 απάντησε πριν 6 έτη

Όχι δεν έχει, δυστυχώς. Βρήκε μια άλλη μητρική μεταχειρισμένη και βλέπουμε. Στην περίπτωση που δεν είναι ούτε μητρική θα επανέλθω, αν και δεν βλέπω τι άλλο υπάρχει να κάνω.