Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΔεν βλέπει τον καινούριο μου SSD
maria papa ρώτησε πριν 2 εβδομάδες

Γεια σας ,εχω τοποθετήση τον ssd σαν εξωτερικό δίσκο.
Στην διαχειρίση δίσκων τον εμφανίζει κανονικά και με μπλε γραμμή....ΟΚ αναγνωρίσιμος.
Όταν πηγαίνω στη σελιδα ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ.
τι μπορουμε να κανουμε ? ευχαριστω

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα Μαρία! Τι ακριβώς περιέχει ο συγκεκριμένος δίσκος; Μήπως είχε εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό; Αν δεν έχει μέσα δεδομένα που χρειάζεσαι, δοκίμασε να τον κάνεις μια διαμόρφωση.

maria papa απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Ναι εχει λειτουργικό, αλλα εχει και φωτογραφίες

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά,
 
Τι εννοείς ότι ο δίσκος σου εμφανίζεται στη διαχείριση δίσκων αλλά δεν τον βλέπει ο υπολογιστής? Ακόμα, να πω ότι στις φωτό που ανέβασες, ο δίσκος  (ο Δίσκος 1 να υποθέσω?) δεν εμφανίζεται ως εξωτερικός δίσκος όπως λες, αντίθετα βλέπω έναν "κανονικό" SSD, ικανό να δεχθεί εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, με System Reserved, Boot/Primary και Recovery partitions. Στην περίπτωση εξωτερικού δίσκου θα έγραφε "Expansion Drive" ή κάτι τέτοιο.
 
Αν εννοείς ότι ο δίσκος δε φαίνεται στον Explorer, αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει κάποιο Drive Letter (όπως τα C: και D: που έχεις). Αυτό γίνεται από τη διαχείριση δίσκων: κάνεις δεξί κλικ στο Βασικό Διαμέρισμα (με τα 222.82GB), και επιλέγεις Change Drive Letter and Paths, όπου μπορείς να ορίσεις ένα νέο Drive Letter, πχ F:, ή να αλλάξεις το ήδη υπάρχον.
 
Η παραπάνω λύση όμως μάλλον δεν είναι η καλύτερη για την περίπτωσή σου, αν αυτό που θέλεις είναι μόνο να πάρεις τις φωτογραφίες σου από εκεί, καθώς θα βρίσκονται πιθανότατα κάτω από ένα user folder, πχ F:\Users\MariaP\Pictures ή Documents ή Downloads. Κανονικά οι υπόλοιποι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα private folders των χρηστών, οπότε θα σου ζητήσει δικαιώματα, τα οποία θα πρέπει να τα δώσεις (αν έχεις Administrator priviledges). Το καλύτερο θα ήταν να τοποθετήσεις τον δίσκο στο αρχικό υπολογιστή απ΄ όπου τον έβγαλες, να μπείς εκεί και να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σε κάποιον (πραγματικά) εξωτερικό δίσκο, NAS ή cloud. Κάθε εγκατάσταση λειτουργικού έχει τη δική της διαχείριση χρηστών (οι χρήστες της μιας εγκατάστασης δεν ισχύουν στην άλλη) και καλό θα ήταν να μην τα μπερδεύεις. Στη λύση αυτή να καταφύγεις μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις format ή partitioning αυτόν τον SSD.
 
Κάτι άλλο, θα ήταν προτιμότερο όταν ανεβάζετε screenshots να μη βγάζετε φωτό την οθόνη (δε φαίνονται πολύ καθαρά). Γίνεται εύκολα "εσωτερικά", πατώντας το πλήκτρο Print Screen (PrtSc) παίρνει ένα screenshot όλο το desktop και το στέλνει στο Clipboard. Μετά ανοίγεις την αγαπημένη σου εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας (το MS-Paint των Windows αρκεί), επιλέγεις Paste και τη φορτώνει, όπου μπορείς να την κάνεις Save As (file), ολόκληρη ή τμήμα της.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Το πιο πιθανό είναι πως ο δίσκος δεν εμφανίζεται επειδή φάινεται ως δίσκος με λειτουργικό. Κάνει boot από τον συγκεκριμένο δίσκο, μετακίνηση της εικόνας κάπου αλλού για να μην τις χάσεις, και μετά κάνει boot από τον κανονικό σου δίσκο και κάνε τον προηγούμενο δίσκο διαμόρφωση για να εμφανιστεί κανονικά.