Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΔεν “βλέπει το usb με windows 7 για φορματ”
Dimitris Kourlokostas ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σου Αγγελε. Έχω το εξης προβλημα. Έκανα αναβαθμιση απο αυτα: s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html  s/5730161/Asus-Z97-Pro-Gamer.html?from=autocomplete&keyphrase=asus+z97+pro+gamer   s/5416044/Kingston-HyperX-Savage-8GB-DDR3-2400MHz-HX324C11SRK2-8.html  Σε αυτα: s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html  s/7299789/Asus-Z170-A.html  s/7473946/Kingston-HyperX-Savage-8GB-DDR4-3000MHz-HX430C15SB-8.html. Θελω να κανω εγκατασταση windows 7 αλλα ενω το stick δουλευει κομπλε μολις πατησω install now ωστε να παω στην οθονη να επιλεξω δισκους και partition βγαζει μηνυμα οτι δεν βλεπει το μεσο εγκαταστασης. Mε usb windows 8.1 εγινε μια χαρα εγκατασταση οποτε θεμα των windows 7 με drivers λογικα. Εχεις καμια ιδεα τι μπορω να κανω για να βαλω τα 7? DVD drive δεν εχει το pc. Και κατι αλλο. Οταν παταω το κουμπι να ανοιξει το pc μου φαινεται οτι κανει αρκετα περισσοτερη ωρα απο οτι πριν μεχρι να ακουστει το μπιπ οτι ολα οκ και να ξεκινησει να δουλευει(μεχρι δηλαδη να βγαλει το λογοτυπο της μητρικης) περιπου 10-15 δευτερα. Παιζει να υπαρχει θεμα? Δεν κανει κανενα αλλο μπιπ μονο ενα οτι ολα οκ. Απλα αργει αρκετα μου φαινεται. Με τα προηγουμνα parts που ανεφερα παραπανω ζητημα να εκανε 3-4. Σε ευχαριστω και σορρυ για το "σεντονι"!!!

10 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Θα πρέπει να κατεβάσεις τους sata drivers και να τους αποθηκεύσεις σε κάποιο άλλο usb ή εξωτερικό ώστε να τους δηλώσεις εκείνη την στιγμή. Ρίξε μια ματιά στο site του κατασκευαστή της μητρικής.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα ακριβως τι πρεπει να κανω. Αν μου εδινες κανα link θα με βοηθουσε πολυ. Και παλι ευχαριστω.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Θα πρέπει να μου πεις τι μητρική έχεις, γιατί αυτά που έγραψες πιο πάνω δεν είναι links και δυσκολεύομαι να τα διαβάσω.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

Α σορρυ με copy paste το url ειχα βαλει, δεν καταλαβα οτι δεν ανοιγουν σαν links. Λοιπον motherboard Asus Z170-A(socket 1151). CPU Intel Core i5-6500 3.2 GHz(Skylake) και ram Kingston 1x8 Gb ddr4 3000MHz. Να σου πω οτι εχω κατεβασει ολους τους drivers απο το site της Asus. Αυτο που καταλαβαινω απο την προηγουμενη απαντηση σου ειναι οτι θα πρεπει να "τρεξω" το usb windows 7 εως το σημειο που μου βγαζει το μηνυμα και τοτε να βαλω ενα αλλο usb stick στο οποιο θα περιεχονται οι drivers για τους sata ωστε να το "τρεξω" και μετα θα συνεχιστει κανονικα. Το νεο usb ομως που θα τοποθετησω θα το "βλεπει"?

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπον δοκιμασα αυτο που μου προτεινες παραπανω και εχω να πω τα εξης: το usb stick με τους sata drivers δεν το βλεπει. Ουτε αν το τοποθετησω τη στιγμη που το ζηταει ουτε αν το εχω εξαρχης παραλληλα με το boot usb. Χρησιμοποιησα stick usb2 στις και στις usb2 θυρες και στις usb3. Τιποτα. Τον σκληρο δισκο τον εχω χωρισμενο σε δυο partition ενα λειτουργικο ενα δεδομενα. Εχοντας τους divrs εκει, και στα δυο partiton, τους βλεπει, τους  επιλεγω, τους διαβαζει αλλα μετα βγαζει μηνυμα "No new device........" κατι τετοιο  τελος παντων το ιδιο με το αρχικο. Το οποιο μου φαινεται λογικο αφου ο δισκος ειναι sata3 και εμεις θελουμε να εγκαταστησουμε sata drivers. Απλα επειδη τους διαβαζε θεωρησα οτι μαλον θα γινει. Απ οτι καταλαβαινω μαλλον θα χρειαστω dvd για να το λυσω. Επισης σχετικα με την καθυστερηση της μητρικης που σου εγραψα αρχικα ουτε στο site ουτε στο manual της μητρικης βρηκα κατι....

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

....βρηκα ομως ενα βιντεο στο youtube οπου επισης σε ενα τυπο κανει 12 δευτερα να ξεκινησει. Τουλαχιστον δεν ειναι προβληματικη η δικη μου. Ισως ενα bios update βοηθησει? Ασυμβατοτητα με τη ram? Πληροφοριακα εχω bios version 0604. Σε ευχαριστω και παλι και συγνωμη αν σε κουρασα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Για να μην μπερδευτούμε. Το πρόβλημα σου είναι όταν φτάνεις στην διαδικασία να επιλέξεις τον σκληρό, να μην σου εμφανίζει τίποτα σωστά; Το πρόβλημα δεν είναι του usb αφού μέχρι εκεί προχωράει κανονικά η διαδικασία. Αν δεν σου αναγνωρίζει καθόλου τον σκληρό χρειάζεται τους drivers και η διαδικασία που έκανες είναι σωστή, όποτε μου φαίνεται περίεργο που δεν δούλεψε.
Τα 12 secs είναι πολλά και μένα θα με προβλημάτιζαν. Θα σου πρότεινα να ξαναδείς αν είναι όλα σωστά συνδεδεμένα, ίσως να συσχετίζονται αυτά τα 2.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπερα. Σορρυ που αργησα να απαντησω και παλι ευχαριστω που συνεχιζεις να βοηθας. Λοιπον απ' οτι διαβασα σε φορουμ για το προβλημα με την εγκατασταση windows 7 ευθυνεται το chipset Z170. Υπαρχουν καποιες επιλογες στο bios αλλα μονο για να κανεις εγκατασταση μεσω dvd. http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/%5Bpsa%5D-z170-chipset-may-affect-windows-7-users-5127041.html Και λενε οτι το κανει αυτο η intel σε σνεργασια με τη microsoft ωστε να προωθηθουν τα windows 10. Τεσπα. Ας ειναι ετσι. Λογικα ολο και κατι θα βρεθει σε λιγο καιρο. Πιο πολυ ομως με ανησυχει το slow boot που σου ανεφερα. Τα ελεγξα ειναι ολα ενταξει. με καθησυχαζει το γεγονος οτι και αλλοι εχουν την ιδια καθυστερηση και σε διαφορετικα μοντελα με το ιδιο chipset (και στο ιδιο μοντελο με τη δικη μου asus z170-a και σε asus 170 deluxe, βεβαια σε asus και οι δυο). Δεν σε κουραζω αλλο, αν τυχον πετυχεις καμια λυση θα συνεχιζω να μπαινω στο thread να την διαβασω. Και παλι ευχαριστω.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 9 έτη

Γεια σας και παλι. Γραγω για να σας πω οτι βρηκα λυση στην καθυστερηση εκκινησης του pc. Παρατηρησα τα LED στη motherboard οταν τον αναβα, πρωτα τσεκαρε cpu 1 δευτερο, και μετα καθυστερουσε πολυ το LED της ram και μετα και το LED VGA πριν αναψει το Boot LED και ακουστει το μπιπ. Εκανα αναβαθμιση bios στο τελευταιο (1101) απο το site της Asus και μπορω να πω οτι βελτιωθηκε αισθητα, μπορω να πω ηρθε στα φυσιολογικα 2-3-4 δευτερα να κανει post. Το αναφερω σε περιπτωση που εχει παρομοιο προβλημα και κανενας αλλος αναγνωστης. Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστούμε Δημήτρη