Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΔεν βλέπω αρχεία στον explorer ενώ υπάρχουν!
Anna Sfetkou ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, έχω σοβαρό πρόβλημα με τον explorer.
Έχω αρχεία και φακέλους οι οποίοι δεν εμφανίζονται κατά την αναζήτηση του από τον explorer
Όταν όμως τα ψάχνω να τα ανοίξω από συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα αρχεία ΚΑΙ υπάρχουν, ΚΑΙ ανοίγουν, ΚΑΙ τα τροποποιώ, και τα αποθηκεύω.
Αλλά απ' έξω (στον explorer), όταν τα ψάχνω για να τα κάνω backup, δεν εμφανίζονται, σαν να μην υπάρχουν.
Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Άννα
Μήπως τα αρχεία που θέλεις να βρεις είναι ρυθμισμένα ως κρυφά; Ρίξε μια ματιά εδώ.

Anna Sfetkou απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο, αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν είναι κρυμμένα αρχεία.
Επειδή τα αρχεία αυτά αντιγράφηκαν στον υπολογιστή με απομακρυσμένη σύνδεση, υποψιάστηκα ότι μπορεί να είναι θέμα δικαιωμάτων.
Έτσι, μπήκα το πρόγραμμα, έκανα αρχείο -> άνοιγμα και από εκείνο το παραθυρο, εκτός του ότι έλεγξα ξανά αν είναι κρυφό,
προσπάθησα να το προσθέσω στην κοινή χρήση.
Δεν μπόρεσε όμως να το κάνει αυτό, και μου έβγαλε σφάλμα :
"Παρουσιάστηκε σφάλμα για κοινή χρήση του χχχχ αρχείου.
Δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα"

Εγώ εντωμεταξύ τα αρχεία μέσα στο πρόγραμμα τα δουλεύω κανονικά.
Μπορώ να τα αποθηκεύσω στον ίδιο φάκελο.
Μπορώ να τα αποθηκεύσω σε άλλον φάκελο.
Δεν μπορώ να τα αποθηκεύσω στην επιφάνεια εργασίας, μου βγάζει μήνυμα"Problem saving to diskette. Diskette is defective"
Στην επιφάνεια εργασίας μπορώ να αποθηκεύσω από άλλους φακέλους.
(Την χρησιμοποιώ για προσωρινή αποθήκευση)

Αυτό που ουσιαστικά θέλω να κάνω, είναι να μεταφέρω τα αρχεία από αυτόν τον προβληματικό φάκελο σε ένα στικάκι. Αλλά δεν μπορώ να τον βρω στον explorer

Anna Sfetkou απάντησε πριν 2 έτη

Επί πλέον, όταν δουλεύω τον explorer, μου εμφανίζει το φάκελο στους συχνά χρησιμοποιούμενους φακέλους, αλλά όταν τον επιλέγω και πάω να τον ανοίξω εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Γειά σου Άννα ,όταν λες  explorer εννοείς την "Εξερεύνηση αρχείων των windows" σωστά ;;   Μήπως μέσα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για άνοιγμα των αρχείων σου δίνεται επιλογή για "Αποσυμπίεση" να κάνεις ;;
 
Τί τύποι αρχείων είναι ;;  Είχα κάνει κάτι τέτοιο (αν δε κάνω λάθος) σε φακέλους με .rar φωτογραφίες που μου στείλανε με email . Μετά απ αυτό ακόμα κι η εφαρμογή "Φωτογραφίες" των windows τις αναγνώριζε κι άνοιγε κανονικά. Τις αποσυμπίεσα με το 7zip πρόγραμμα. Μπορούσα να τις μεταφέρω σε στικάκι επίσης που το έβαζα και στην τηλεόρασή μου.
https://www.7-zip.org/

Anna Sfetkou απάντησε πριν 2 έτη

Δημήτρη, ναι, explorer εννοώ την “Εξερεύνηση αρχείων των windows”
Τα αρχεία δεν είναι συμπιεσμένα. Είναι αρχεία σχεδιαστικού προγράμματος
Κάποια στιγμή δεν με άφηνε να κάνω ουτε δημιουργία φακέλου. Έπαιξα με τα δικαιώματα, κατάφερα να φτιάξω έναν νέο φάκελο, ο οποίος δουλεύει κανονικά, αλλά ο προβληματικός φάκελος δεν εμφανίζεται με τίποτα.

Η μόνη λύση είναι να ανοίξω καθένα αρχείο χωριστά και να το αποθηκεύσω σε νέο φάκελο.
Αλλά θα μου φάει χρόνο, και επιπλέον μου φαίνεται τρελό αυτό που συμβαίνει
Κάτι προγράμματα που διορθώνουν τέτοια προβλήματα στα windows γνωρίζετε? υπάρχουν?

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Πρόκειται μήπως για κάποια "παλιά" εφαρμογή (εννοώ για Windows πριν από τα 7 ή Vista), η οποία αποθηκεύει τα αρχεία κάτω από το folder C:\Program Files? (αν ναι θα επανέλθω με νεότερη απάντηση). Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργούν και στις νεότερες εκδόσεις Windows, με κάποιες διαφορές.

Anna Sfetkou απάντησε πριν 2 έτη

Ναι Χρήστο!!!! το πρόγραμμα είναι παλιά έκδοση και τα αρχεία πρέπει να είναι στο C:\Program Files\..... για να τα δουλέψω
Περιμένω εναγωνίως..... σ' ευχαριστώ!
 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Οι εφαρμογές, συνήθως εγκαθίστανται στο C: drive, και συγκεκριμένα κάτω από τον φάκελο Program Files. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή με όνομα AppName που την έφτιαξε η εταιρεία CompanyName, τυπικά εγκαθίσταται στο folder C:\Program Files\CompanyName\AppName ή C:\Program Files\AppName. Εκεί, βρίσκονται τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe και .dll) και όλο το υπόλοιπο συνοδευτικό υλικό της εφαρμογής. Αυτά τα κάνει κανονικά ο installer. Μπορείς βέβαια κατά την εγκατάσταση να επιλέξεις να εγκατασταθούν σε ένα άλλο drive, πχ στο D:.
Υπάρχει ένα ζήτημα με τις παλιές εφαρμογές, οι οποίες ήταν φτιαγμένες να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους (data files, πχ αρχιτεκτονικά σχέδια) σε ένα folder κάτω από ένα folder της εφαρμογής, πχ C:\Program Files\CompanyName\AppName\Drawings. Το πρόβλημα είναι ότι στις τελευταίες εκδόσεις των Windows οι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να αποθηκεύουν δεδομένα κάτω από το folder Program Files, ούτε καν κατευθείαν στο root του drive C:, και δεν εννοώ μόνο μεγάλα data files (όπως τα αρχιτεκτονικά σχέδια), αλλά ακόμα και μικρά configuration files, όπως πχ .INI, .CFG κλπ files, τα οποία κρατούν απλώς τα settings της εφαρμογής, πχ προτιμώμενο resolution ή directories/paths. Η τάση είναι πλέον οι εφαρμογές να αποθηκεύουν τα data files τους χωριστά για κάθε χρήστη, και συνήθως είναι κάποιο folder κάτω από το "My Documents" folder (υπάρχει ένα για κάθε χρήστη). Κανονικά τέτοιες εφαρμογές δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στις νεότερες εκδόσεις των Windows. Η Microsoft έδωσε μια λύση αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία κάτω από το Users folder, και αυτό γίνεται χωρίς να το "αντιλαμβάνεται" η εφαρμογή: πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το folder structure κάτω από το Program Files αναπαράγεται κάτω από τα User folders. Πχ, το folder C:\Program Files\CompanyName\AppName\Drawings αναπαράγεται και στο C:\Users\UserName\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\CompanyName\AppName\Drawings, κι αυτό ενώ η εφαρμογή "νομίζει" ότι το αποθηκεύει πραγματικά κάτω από το C:\Program Files...! Μαγικό!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, μπορείς να κάνεις τα εξής:

  • Αν γίνεται (και είναι και επιθυμητό) η εφαρμογή μπορεί να απεγκαταστθεί και να εγκασταθεί ξανά σε κάποιο άλλο folder, έξω από το Program Files, πχ C:\CompanyName\AppName ή D:\CompanyName\AppName. Η εφαρμογή θα αποθηκεύει τα αρχεία της κανονικά κάτω από το C:\CompanyName\AppName\Drawings, αν και όχι ξεχωριστά ανά χρήστη βέβαια. Αν όχι, πάμε στα παρακάτω.
  • Εντοπίζεις το καινούριο folder κάτω από το C:\Users\UserName\AppData\Local\VirtualStore\Program Files κλπ. Από το screenshot σου συμπεραίνω ότι πρόκειται για μια 32-bit εφαρμογή εγκατεστημένη σε 64-bit Windows. Ψάξε κάτω και από το Program Files και από το Program Files (x86) στο VirtualStore, αν υπάρχει. Προσοχή, στο παραπάνω path τα folders AppData ή VirtualStore μπορεί να μην εμφανίζονται. Επίλεξε στα Folder Options "Show hidden files, folders and drives" και κάνεις uncheck το "Hide protected operating system files (Recommended)" - μπορείς αργότερα να τα επαναφέρεις αν θέλεις.
  • Αφού βρεις το καινούριο folder μπορείς να κοπιάρεις τα αρχεία κάπου αλλού, ή να φτιάξεις ένα shortcut προς αυτό το folder και να το τοποθετήσεις στο Desktop (είναι βαρετό να πηγαίνεις συνέχεια εκεί μέσα από τον Explorer).
  • Εάν θέλεις να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς την υπάρχουσα εγκατάσταση της εφαρμογής, καλό θα ήταν να κάνεις κάποιο reconfiguration της εφαρμογής, ας πούμε να ορίσεις να αποθηκεύει τα αρχεία της (by default) κάτω από κάποιο άλλο folder, έξω από το Program Files, πχ κάτω από το My Documents. Αυτό πιθανότατα μπορείς να το κάνεις από μια επιλογή Options ή Settings ή Configure ή όπως αλλιώς ονομάζεται. Επίσης θα συνιστούσα να κοιτάξεις και στο καινούριο folder (κάτω από το VirtualStore), μήπως υπάρχουν εκεί αρχεία τα οποία βρίσκονται και κάτω από το (κανονικό) C:\Program Files\CompanyName\AppName. Για παράδειγμα, τα .INI, .CFG κλπ files τα οποία ανεφερα παραπάνω ίσως να βρίσκονται και στα δύο, συνήθως το νεότερο κάτω από το VirtualStore και ένα με πολύ παλιά ημερομηνία κάτω από το C:\Program Files (το αρχικό, το οποίο όμως πλέον αποθηκεύται αλλού). Θα πρέπει να σβήσεις το παλιό (αυτό κάτω από το C:\Program Files), ή κάνε το rename αν φοβάσαι - η εφαρμογή θα διαβάζει και θα γράφει το σωστό.

Θα συνιστούσα ακόμα να εγκαταστήσεις την εφαρμογή UltraSearch. Πρόκειται για εναλλακτικό Search για τα Windows (αυτό που έχουν τα τωρινά Windows είναι τραγικό, δύσχρηστο και πάναργο). Επίλεξε και το "Skip User Account Control Warning" για να μην σε εκνευρίζει κάθε φορά που το τρέχεις. Μπορεί να κάνει scan όλον τον δίσκο σε δευτερόλεπτα, εν προκειμένω να σε βοηθήσει να βρείς τα αρχεία που ψάχνεις.

Anna Sfetkou απάντησε πριν 2 έτη

Χρήστο σ' ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολυ! Respect!
Σ' ευχαριστώ για την αναλυτική εξήγηση, για τον χρόνο σου, και για τις λύσεις που μου έδωσες! Σαν να είσαι μπροστά στο pc μου, δεν έχω λόγια!
Μήνες παιδεύομαι μ' αυτό το θέμα, και επιτέλους κατάλαβα τι γίνεται και πώς θα το λύσω.
Και πάλι ευχαριστώ!!!

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Άννα ,δε μπορώ να γράψω στην άλλη σου ερώτηση, τί να πω...Ήθελα να σου πω για το λογαριασμό Google ,κάποιος βρήκε λύση στο twitter με αυτούς εδώ.
Του πήρε κάποιες μέρες αλλά ανέκτησε το account του. Δοκίμασε κι εσύ να δεις.
https://mobile.twitter.com/teamyoutube