Harris Angelidis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το pc μου μήπως και μπορέσουμε να βρούμε μια λύση. Όλα ξεκίνησαν πριν 6 μήνες όταν ξαφνικά ο υπολογιστης (motherboard DFI Blood Iron 775 - CPU Core2Quad Q8200 - 6GB Ram Gel Black Dragon -Coolermaster 620w -  Windows 7 64bit) σταμάτησε να bootάρει. Συγκεκριμένα άνοιγε, δούλευαν τα πάντα αλλά είχα μόνο μαύρη οθόνη χωρίς κανένα μπιπ. Απευθύνθηκα σε τεχνικό ο οποίος μου είπε πως είχε παραδώσει πνεύμα το northbridge της m/b. Προχώρησα σε αντικατάσταση της με μια μεταχειρισμένη asus p5q και το πρόβλημα λήθηκε. Πριν 3 μήνες ξαναπαρουσίασε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Κανένα μπιπ όταν ξεκινάει ο'υτε χωρίς τις ram και την gpu επάνω. Μετά από 3 μέρες που τον είχα αφήσει εκτός ρευματος και χωρις ram και gpu επάνω μου έδωσε 5 μπιπ (no ram detected). Τα έστησα όλα επάνω και άναψε κανονικά. Σήμερα αντιμετωπίζω πάλι τα ίδια. έβγαλα τη μπαταρία,ram, gpu,  έκανα reset cmos, αδειάζω πυκνωτές με power button αλλά πάλι τίποτα. Δοκίμασα και άλλο τροφοδιτικό πάλι τα ίδια. Έχει κανείς καμια ιδέα? Ευχαριστώ

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χάρη,
Αρχικά, δοκίμασε να αποσυνδέσεις από την μητρική όλα τα μη βασικά εξαρτήματα, πχ τις θύρες usb του κουτιού κτλ.
Άσε μόνο το power και το restart button, τις μνήμες και τον δίσκο. Επίσης, δοκίμασε να κάνεις boot με και χωρίς την κάρτα γραφικών.

Harris Angelidis απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για τη ιδέα Γιώργο. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να ξεκινάει μετά από 3 δευτερόλεπτα σβήνει μόνος του και κατευθείαν ξανά ανοίγει και μένει ανοιχτός χωρίς να ποστάρει. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Λογικά πάλι η μητρική έχει κάποιο θέμα. Μήπως κάνεις κάτι που μπορεί να της χαλάει; Πχ να έχεις συνεχείς διακοπές ρεύματος;
Επίσης, μήπως το τροφοδοτικό σου έχει κάποιο πρόβλημα και προκαλεί βλάβες στις μητρικές; 

Harris Angelidis απάντησε πριν 6 έτη

Γιώργο και εγώ εκεί πιστεύω πως είναι το πρόβλημα στο τροφοδοτικό αλλά δυστυχώς δε μπορώ να το τσεκάρω. Το μόνο που μου κάνει περιέργο και δε ξέρω αν θα μπορούσε να σχετίζεται με κάποιον τρόπο είναι πως όσες φορές δημιουργήθηκε το πρόβλημα, λίγες μέρες πριν ο υπολογιστής είχε εγκαταστήσει Windows updates. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οι ενημερώσεις θα σχετίζονται αν υπήρχε πρόβλημα κατά την φόρτωση των Windows. Από την στιγμή που δεν φορτώνει ούτε το BIOS, το πρόβλημα είναι στο υλικό.
Δυστυχώς μόνο κάποιος τεχνικός θα μπορέσει να σου πει με σιγουριά, εκτός αν βρει κάποιο άλλο τροφοδοτικό να κάνεις δοκιμές.