Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔεν κανει εγκατασταση αρχεια απο τον HDD παρα μονο απο τον SSD(Δισκος με τα windows)
Peros Antonis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπερα Αγγελε.. Χτες πηρα ενα SSD να βαλω στο συστημα μου.. ολα καλα ολα ωραια εκανα εγκατασταση τα Windows εκει.. Μετα επελεξα οι φακελοι της μουσικης, εγγραφα, ληψεις κτλ. να πανε στον αλλο δισκο τον HDD.. ολα ωραια παλι μεχρι εδω.. αρχισα να κατεβαζω προγραμματα για να ξανα φτιαξω το pc οπως το ειχα πριν το format.. κατεβασα το skype το αποθηκευσε στον HDD και το ετρεξε κανονικα δηλαδη εβγαλε τον installer και το εγκατεστησα.. κατεβασα το viber, παλι το εγκατεστησε κανονικα.. Κατεβασα μετα το VLC το οποιο αποθηκευτηκε και αυτο σαν τα αλλα 2 στον HDD, οταν ομως παω να το τρεξω μου βγαζει το σφαλμα της εικονας που θα σου επισυναψω.. Αν ομως το ιδιο αρχειο του installer που κατεβασα πχ. vlc.exe το κανω Αντιγραφη στον SSD τρεχει κανονικα.. τι μπορω να κανω για να μπορω να τρεχω τα αρχεια απευθειας απο τον HDD χωρις να χρειαζεται να τα μεταφερω στον SSD?
Ευχαριστω προκαταβολικα :)
Αυτο ειναι το σφαλμα- http://prntscr.com/60xobi

3 Απαντήσεις

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Αντώνη.
Σου παραθέτω την απάντηση του Άγγελου σε παρόμοιο πρόβλημα:

Φτιάξε ένα φάκελο Program Files (ή "Programs" ή ό,τι άλλο θέλεις, κατά προτίμηση στα Αγγλικά) στο δεύτερο δίσκο.

Όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα, σχεδόν πάντα ρωτάει που θέλεις να το εγκαταστήσεις, και έχει σαν προεπιλογή το c:\program files.

Εκεί θα πρέπει να επιλέγεις custom ή browse ή όποια άλλη επιλογή σου δίνει, και να διαλέγεις τον δεύτερο δίσκο, στο φάκελο που έφτιαξες, φτιάχνοντας ένα ξεχωριστό φάκελο για το κάθε πρόγραμμα (μην εγκαθίστανται όλα χύμα στον φάκελο που έφτιαξες).

Θεωρητικά υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις ολόκληρο το program files των Windows στο δεύτερο δίσκο, και να εγκαθίστανται αυτόματα εκεί τα προγράμματα, με τη χρήση symbolic links (ή το αντίστοιχό τους για NTFS) αλλά δεν σου το προτείνω, είναι μπελάς να το υλοποιήσεις και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Πάντως, αν δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα με τη χωρητικότητα του SSD σου, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνεις αυτό με όλα τα προγράμματα.

Ίσως με κανένα παιχνίδι που έχει παράλογα μεγάλο installation (πχ 50GB). Αλλά για μικροπρογράμματα, δεν θα κερδίσεις τίποτα.

Δες το αν θες και μόνος σου => http://goo.gl/kfkX3T

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Χάρη, έκανες τόσο κόπο να γράψεις την απάντηση, αλλά δεν είχες διαβάσει προσεκτικά την ερώτηση ;-)

Αντώνη, για δες αυτό το βίντεο, μήπως βοηθήσει:

Peros Antonis απάντησε πριν 9 έτη

αγγελε να σε καλα για τον κοπο σου :) .. δεν απαντησα πιο νωρις γιατι ημουν εκτος πολης.. τελικα εφταιγε το οτι ειχα βαλει τους φακελους εγγραφα, στοιχεια ληψης κτλ μεσα σε ενα αλο φακελο στον δισκο (πχ Ε:/Διαφορα/στοιχεια ληψης).. γιαυτο οταν πηγαινα να ανοιξω καποιο αρχειο εβγαζε το σφαλμα.. τωρα τους εβαλα απλα μεσα στον δισκο (πχ Ε:/στοιχεια ληψης) και ανοιγουν κανονικα :) σε ευχαριστω και παλι αγγελε για τον χρονο σου :)