Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΔεν λειτουργεί το fan της κάρτας γραφικών
Παντελης Τουρας ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας,πρόσφατα τοποθέτησα στο pc μου μια μεταχειρισμένη msi gtx 770 κάρτα γραφικών.Μέσα σε λίγες μέρες το ένα απο τα 2 fan της σταμάτησε να λειτουργεί..Πήγα το pc σε κατάστημα και μου είπαν πως είναι θέμα χρόνου να καεί η κάρτα μου..Υπάρχει τρόπος επιδιόρθωσης?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Παντελή

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τι βλάβη έχει ο ανεμιστήρας και αν είναι επισκευάσιμος. Μόνο κάποιος τεχνικός που θα το δει από κοντά μπορεί να σου πει.

giorgos 1979 απάντησε πριν 4 έτη

Αν ειναι να σου καει η καρτα γιατι θερμαινεται υπερβολικα, και για λογου κοστους δεν θες να την πας σε τεχνικο, μπορεις να δοκιμασεις μονος. ειχα το ιδιο προβλημα σε παλια καρτα msi gtx 460 hawk tallon attack. To επιδιωρθωσα μονος γιατι πηγαινε για ραφι δεν τραβαγε τα καινουρια παιγνιδια. Τελικα ζει ακομα το εχει η αδερφη μου. Θα σου πω και αν μπορεις το επιχειρεις... Οπως κοιτας την καρτα απο τα ανεμιστηρια θα δεις οτι συγκρατιουνται απο 2 βιδες...ξεβιδωνεις βγαζεις ισα ισα το ανεμιστηρακι οσο σου επιτρεπει το καλωδιακι του παροχης ρευματος προς το πλαει του ανεμιστηρακι θα δεις ενα κενο 1 χιλιοστο περιπου... βαζεις λιγο ειδικο λαδι (εγω εβαλα του οπλου δεν υπηρξε προβλημα) στο εμποριο υπαρχουν 3-4 ευρω εχουν μικρο μπουκαλακι. Βαζεις 1-2 σταγονουλες, Το κανεις με 1 πιστολακι μαλλιων η φυσητηρα για να απλωθει μεσα του, το σκουπας αν λιγο σου εχει τρεξει και το ξανατοποθετεις! εμενα δουλεψε... τωρα αν εχει κοπει καλωδιο η καταστραφει ροτορας...Αντικατασταση Ανεμιστηρα.

Παντελης Τουρας απάντησε πριν 4 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω να σε καλά!!