Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔεν μπορω να μπω στα partition των windows
Ermis ρώτησε πριν 10 έτη

Aγγελε βοηθειααα, εκανα κανονικη εγκατασταση το centos7 και μαλλον μου διεγραψε το boot των windows.
Moλις κανω restart, μου δινει μονο 2 επιλογες για το centos.
Tα partition των windows δεν εχουνε σβηστει φαινονται απο τους φακελλους.
Oταν τελειωσα την δημιουργια του ξεχωριστου partition και πατας done, μου εδειχνε την σειρα της κατατμησης /, /boot και swap (ξερεις εσυ) και τερμα επανω ειχε με κοκκινα (αχνα ομως) γραμματα destroy device sda3, κατι ψιλιαστηκα οτι δεν πηγαινε καλα, προσπαθησα να το διορθωσω, παλαιψα σχεδον μια ωρα, ε μετα λεω δεν θα ειναι τιποτα και συνεχισα την εγκατασταση.
Πιστευω να καταλαβες τι εγινε, μπορεις να μου πεις τι μπορω να κανω?
Σ- ευχαριστω.
Εdit: θα μου πεις γιατι δεν την εκανες σε virtual, το εκανα αλλα κολλουσε φοβερα, με 2 gb συνολο ram, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα, παντως τωρα λειτουργει τελεια.
Eπισης ειδα τωρα στις λεπτομερειες (επισκοπηση), οτι το λειτουργικο ειναι 64bit ενω τα windows 32, δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο, το iso ειναι 86_64

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν παίζει ρόλο που τα Windows είναι 32bit.

Δοκίμασε να τρέξεις την επιδιόρθωση Boot των Windows, στο βήμα 4 αυτού του οδηγού. Θα σου σβήσει βέβαια το Grub (ή όποιον άλλο loader χρησιμοποιεί το CentOS), αλλά είναι εύκολο να το επαναφέρεις.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Το ετρεξα τουλαχιστον 10 φορες δεν μου βρηκε το παραμικρο, εμπαινα κι εβγαινα, λες και δεν υπηρχε κανενα προβλημα και η επιδιορθωση κατα την εκκινηση δεν εντοπισε κανενα προβλημα.
Δεν ξερω αν τρεξω στην γραμμη εντολων τις εντολες διαγραφης linux, bootrec /fixboot και bootrec /fixmbr (ας να διαγραφει το centos), δεν γνωριζω αν μετα μπορει και δει το partition των windows.
Eπισης ειδα (μεσα απο ενα linux live cd), οτι centos εχει δημιουργησει συστημα αρχειων xfs και οχι ext4.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Δεν εχω διαβασει ολη την ερωτηση παρα μονο 2 γραμμες,επομενως απανταω αναλογα...σε τετοιες περιπτωσεις τρεχεις live cd gparted διαμορφωνεις το δισκο οπως ηταν πριν ,δηλαδη σβηνεις centos ,swap και τις αλλες μαλακιες και αφηνεις πανω 2 partition,το system reserved και το partition των windows ..tips : 1)μη ψαρωσεις το gparted μετραει σε mib επομενως θα εχεις κατι μικρα part unlocated 2) αφου τελιωσεις με τη διαμορφωση και πας να bootareis μπορει να σου κολλησει στο logo screen των windows ,εκει μπορεις να παιξεις με bootrec θα σε βοηθησει ..good luck

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Τελικα ετρεξα τις 2 παραπανω εντολες και μπηκα κανονικα στα windows, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εβλεπε το partition των windows, μηπως επειδη τo συστημα αρχειων ητανε σε μορφη xfs, δεν μπορω να καταλαβω, παντως το centos ειναι το πιο γρηγορο απο ολα τα linux που εχω δοκιμασει, ειδικα κανει restart λες και εχεις δισκο ssd.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καθώς το CentOS είναι ένα λειτουργικό κυρίως για Server, είναι πιθανό να μην έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στον εντοπισμό άλλων λειτουργικών συστημάτων. Κανένας server δεν λειτουργεί σε Dual Boot.

Κάποια στιγμή πάντως θα το παρουσιάσω και αυτό, και θα δω τι γίνεται.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Nαι αρχηγε για ψαχτο λιγο, παντως ειναι ταχυτατο, γι'αυτο φαγωθηκα να το εγκαταστησω.