Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsδεν μπορω να προσθεσω πηγες
Xaris Giannakelos ρώτησε πριν 7 έτη

καλημερα

εχω το kodi ( 16.1 jarvis ) στο τηλεφωνο μου .

οταν παω να του προσθεσω πηγες τις γραφω κανονικα

και στο τελος μου λεει οτι ειστε εκτος συνδεσης ενω εχει

ιντερνετ.

ξερεις μηπως γιατι το κανει;

ευχαριστω

15 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Στείλε αν θέλεις δύο από τα Addons που προσπάθησες να προσθέσεις και δεν μπαίνουν. Επιπλέον στείλε και το URL που πληκτρολογείς. Ειδάλλως από πιο αποθετήριο προσπαθείς να τα προσθέσεις .

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα

θελω να προσθεσω το Greek Tv και το Hellenic Tv και δεν τα βρισκω σε κανενα αποθετηριο . βαζω το ( http://srp.nu ) και αλλα παρομοια απο πιο παλιες εκδοσεις που ξερω οτι θα τα βρω σιγουρα και μου γραφει αδυναμια συνδεσης μολις του προσθεσω την πηγη.

ευχαριστω

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Χάρη, τα δύο αυτά ελληνικά πρόσθετα που αναφέρεις δεν υφίστανται, γιατί το αποθετήριο τους δεν λειτουργεί πλέον. Επιπλέον, το Hellenic TV έχει μετονομαστεί σε AliveGR. Είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει κανένα από τους προσφάτους οδηγούς που έχουμε κάνει για το Kodi, καθότι αναφέρουμε αυτήν την μετονομασία, στους δύο από αυτούς. Μάλιστα στον ένα οδηγό δίνουμε και γενικές οδηγίες για την εμφάνιση στο Kodi v16 Jarvis.
Συνεπώς, εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι ρίξεις μία ματιά στον ελληνικό οδηγό του PCsteps με την αναλυτική εγκατάσταση του AliveGR, εδω:
www.pcsteps.gr/152935-τηλεόραση-στο-kodi-εγγραφή/#_AliveGR
Ειδάλλως, μέσα από το περιβάλλον του Kodi μπορείς να προσθέσεις στην πηγή το url του αποθετηρίου: http://fusion.tvaddons.ag
και κατόπιν στο “εγκατάσταση από αρχείο zip” να εντοπίσεις το
Fusion➜xbmc-repos➜International➜greek–repository.Twilight0.zip
Στην συνέχεια αφου περιμένεις λίγο, πρέπει να πας στα
Εγκατάσταση από αποθετήριο➜Twilight0 Addon Repository➜Video add-ons➜AliveGR➜εγκατάσταση.

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

σε ευχαριστω πολυ

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλησπερα το εβαλα ολα ενταξει.

εχω ενα θεματακι με το kodi στον υπολογιστη 2-3 μερες τωρα τρεμοπαιζει η εικονα του οτα προβαλετε ταινια στο αρχικο μενου ειναι σταθερη η εικονα μονο στην προβολη το κανει απο οπου κ' αν ειναι ταινια η καναλια ζωντανης tv ( η εκδοση ειναι krypto 17.1 )

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Χάρη, πρέπει να κάνεις ενημέρωση στους drivers της κάρτας γραφικών στα Windows. Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις και μετά στη διαχείριση συσκευών θα την βρείς. Κάνεις δεξί κλικ πάνω της και κατόπιν ενημέρωση.

Αν συνεχισθεί, Ρυθμίσεις Kodi➜Ρυθμίσεις Αναπαραγωγής➜Βίντεο➜Χρήση επιτάχυνσης υλικού DXVA2.

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

καλημερα

ευχαριστω πολυ

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλησπερα εκανα ακριβως οτι μου ειπες και πραγματι εφτιαξε κατα πολυ . το κανει παλι ομως καπου καπου.

ευχαριστω

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλησπερα εχω το kodi 17.1 .

ενω εχω κανει οτι μου ειπες την προηγουμενη φορα σχετικα με το οτι αναβοσβηνει η οθονη οταν προβαλετε κατι συνεχιζεται .

Εχω κανει ενημερωση της καρτας γραφικων και της αλλες ρυθμισεις μεσα στο kodi που μου ειπες . Μηπως ξερεις τι αλλο μπορω να κανω;

ευχαριστω

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Χάρη δοκίμασε το εξής:

Κεντρικό Πάνελ➜ Ρυθμίσεις➜ Ρυθμίσεις Αναπαραγωγής ➜Βίντεο➜Ενεργοποίηση HQ scalers, και το πηγαίνεις στο 100%.

Κατόπιν ακριβώς παρακάτω απενεργοποίησε την χρήση επιτάχυνσης υλικού DXVA2.

Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα που έκανες ακριβώς τα παραπάνω, αλλαξε τη "μέθοδο απόδοσης" από “αυτόματη ανίχνευση” σε "λογισμικό".

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλημερα

εχω κανει ακριβως οτι μου ειπες αν και τα ειχα κανει απο την προηγουμενη φορα και το κανει παλι.

ειδα και κατι νεο αν σε βοηθαει να καταλαβεις

επειδη ειχα ανοιξει δυο πιο μικρα παραθυρα ενα στο kodi και ενα τις οδηγιες σου ειδα οτι σε πιο μικρο παραθυρο απο το κανονικο το kodi λειτουργη καλα.

ευχαριστω

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Χάρη το flickering- τρεμόπαιγμα σε full screen στο Kodi, οφείλεται είτε στο Hardware, δηλαδή στην κάρτα γραφικών, είτε στο software, δηλαδή τα HQ scalers και την επιτάχυνση υλικού DXVA2.

Ωστόσο, οι δύο σχετικές λύσεις αναφέρεις ότι δεν απέδωσαν. Σε ποιο κέλυφος βρίσκεσαι και σου κάνει αυτό το τρεμόπαιγμα? Το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi, το Estuary, σου κάνει τρεμόπαιγμα σε πλήρη οθόνη? Για δοκίμασε επίσης να βάλεις και το κέλυφος Confluence και εντόπισε αν το κάνει και σε αυτό το κέλυφος.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές της συσκευής που τρέχει το Kodi? Λειτουργικό σύστημα, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών. Πρόκειται μήπως για το κινητό στο οποίο αντιμετώπιζες άλλα προβλήματα στην αρχή των ερωτήσεων? Αν πρόκειται για Αndroid συσκευή, στείλε ποιες είναι οι προδιαγραφές της ή ακόμη καλύτερα ποια συσκευή είναι.

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλημερα

Το κελυφος που κανει το τρεμοπαιγμα σε πληρη οθονη ειναι και τα δυο που εχω δοκιμασει δηλ. το Confluence και το Estuary.

Η συσκευη που τρεχει το kodi ειναι ενα λαπτοπ με επεξεργαστη intel, Λειτουργικo

windows 7, καρτα γραφικων Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family

ευχαριστω

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Χάρη, στην έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι χρήστες με Windows 7 σε laptop έχουν το ίδιο πρόβλημα που οφείλεται στο Direct X. Ίσως τελικά η λύση να είναι απλή, καθότι κάποιοι χρήστες λένε ότι έκαναν, fake full screen, δηλαδή αφήνεις το Kodi σε παράθυρο, όχι σε full screen mode και κατόπιν το πας σε μικρό παράθυρο. Στη συνέχεια κάνεις μεγιστοποίηση την καρτέλα του χειροκίνητα, όπως θα έκανες με ένα παράθυρο των Windows. Το τραβάς δηλ από την μία γωνία η τις δύο γωνίες και το προσαρμόζεις σε πλήρη έκταση πάνω στην οθόνη του laptop.
Μερικοί χρήστες επίσης λένε αυτό που σου πρότεινα στην αρχή. Πλήρη κατάργηση των drivers της κάρτας γραφικών, και εγκατάσταση των νεότερων.
http://www.driverscape.com/download/mobile-intel(r)-945-express-chipset-family-(microsoft-corporation---wddm-1.0)
https://downloadcenter.intel.com/product/81509/Graphics-Drivers-for-Mobile-Intel-945GM-Express-Chipset-Family
https://downloadcenter.intel.com/product/81509/Graphics-Drivers-for-Mobile-Intel-945GM-Express-Chipset-Family
Σε κάποιους άλλους χρήστες το πρόβλημα λύθηκε όταν άλλαξαν την ανάλυση και το refresh rate (Hz) της οθόνης του laptop. Μείωσε τα.
Επίσης μέσα από τις ρυθμίσεις του Kodi στην απεικόνιση, παίξε λιγο με τη βαθμονόμηση (Number of buffers used by drivers ).
Αν δεν υπάρχει λύση είναι σίγουρο ότι οφείλεται στο Direct X και στην παλαιότητα του laptop. Η ενημέρωση της κάρτας γραφικών συνήθως το λύνει αυτό το θέμα. Εφόσον έκανες κατάργηση των drivers, και ξανά από την αρχή και το θέμα συνεχίζεται, σε αυτή την περίπτωση φοβάμαι φίλε Χάρη, ότι δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε περαιτέρω.

Xaris Giannakelos απάντησε πριν 7 έτη

Ακη καλησπερα

σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου ειναι πολυ χρησιμα αυτα που μου ειπες.

Καλο βραδυ