Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔεν μπορω να συνδεθω στο internet (ασυρματα), με το vbox.
Ermis ρώτησε πριν 10 έτη

Εχω εγκαταστησει την τελευταια εκδοση του vbox σε windows 7 (32), και εχω περασει στο virtual machine, τα win 7 home premium, και δεν μπορω να συνδεθω στο internet, (απο το λειτουργικο που εχω στο virtual machine), μου λεει μη αναγνωρισμενο δικτυο, χωρις προσβαση κλπ. Μου εχει περασει για network adapter, το VBOX HOST- Only etherner adapter, δηλ. μπορω να συνδεθω μονο ενσυρματα? η δεν εχω ρυθμισει κατι σωστα. Εγω συνδεομαι με ασυρματο προσαρμογεα TP-link: TL-WN822n, το οποιο ενω το βρισκω στα usb settings του virtualbox, το επιλεγω μηπως συνδεθω και παλι τιποτα.

Γνωριζει καποιος  πως μπορω να συνδεθω ασυρματα, εχω την εντυπωση οτι δεν αναγνωριζει καποιο usb driver, και πανω στις ρυθμισεις (των driver usb) που εκανα μου πεταξε και μια μπλε οθονη. Ευχαριστω.

10 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Το VirtualBox δεν θα συνδεθεί ποτέ το ίδιο ασύρματα, αυτό θα σήμαινε πως θα απενεργοποιούσε την ασύρματη κάρτα από τον υπολογιστή για να την χρησιμοποιήσει μόνο το virtualbox.

Οι Virtual Machines πάντοτε δείχνουν πως συνδέονται με ethernet, στην πραγματικότητα μοιράζονται το δίκτυο του host. Στο VMWare που χρησιμοποιώ έχουν επιλογή NAT ή bridged network.

Παλιότερα, πάντως, που είχα βάλει virtualbox, δεν θυμάμαι να ήθελε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση, με τις προεπιλογές λειτουργούσε. Θα κοιτάξω να βάλω αύριο, να θυμηθώ αν θέλει όντως κάτι.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Και εγω οπως το εγκατεστησα δεν πειραξα τιποτα, αλλα δεν συνδεοτανε, τις ιδιες επιλογες χρησιμοποιησα, NAT ή bridged network, και  μου ελεγε χωρις προσβαση κλπ, εκτος αν θελει μονο ενσυρματο, οποτε αδικα παιδευομαι και τρωω μπλε οθονες.

Τωρα καταλαβα τι γινετε,-Ερωτηση- μπορει ομως να απενεργοποιηθει, η ασυρματη καρτα και να την χρησιμοποιησει μονο το vbox και στην συνεχεια οταν κλεινω το vbox, να ξανασυνδεομαι κανονικα απο τον υπολογιστη? το 2ο γινετε το διαπιστωσα, οταν ομως χρησιμοποιει το vbox την ασυρματη καρτα, γιατι μου βγαζε χωρις προσβαση, η οπως εγραψα και παραπανω θελει οπωσδηποτε μονο etherner? Eυχαριστω.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Eνταξει Αγγελε, εκανα ξανα εγκατασταση (portable) και τωρα εχω interner κανονικα, ταυτοχρονα και στον υπολογιστη και στο vbox, και μαλλον αιτια ηταν που δεν αποθηκευσα καποιον φακελλο vdi στον υπολογιστη, τωρα ειδα οτι μετα την συγκεκριμενη αποθηκευση ολα λειτουργησαν ομαλα, πιθανως ο συγκεκριμενος φακελλος λειτουργει σαν συνδετικος κρικος αναμεσα στον υπολογιστη και τη virtual machine.

Θελω ομως να μου απαντησεις αν γνωριζεις σε 2 ερωτησεις, η μια ειναι οτι δεν μπορω να ανοιξω το λειτουργικο που εχω στο vbox σε πληρη οθονη, ενω το vbox ανοιγει κανονικα το εγκατεστημενο λειτουργικο μενει ως εχει κοιτα εδω-  πως ανοιγει μονο το vbox και το λειτουργικο παραμενει ως εχει.

και η 2η ειναι οτι βλεπω το ποντικι να κινειτε στο vbox διακεκομενα και οι εντολες που δινω αργει λιγο να τις παρει, μηπως φταιει που εκανα εγκατασταση portable, δηλ. αν κανω κανονικη εγκατασσταση θα λυθει? παντως το συνολο της μνημης  που χρησιμοποιει ο υπολογιστης φτανει στο 80%, με 512 mb δωσμενα στο vbox σε συνολο 2gb.

Eυχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν θυμάμαι αν το virtualbox έχει επιλογή το λειτουργικό να αλλάζει αυτόματα ανάλυση με βάση το μέγεθος του παραθύρου, όπως έχει το Vmware. Πρέπει να το εγκαταστήσω για να δω. Ψάξε πάντως στο μενού, μήπως υπάρχει κάτι σχετικό πχ στο view.

Αλλιώς, αρκεί απλά να αλλάξεις την ανάλυση του λειτουργικού στο Virtualbox ώστε να είναι ίδια με την ανάλυση της οθόνης σου, και θα το έχεις full screen.

Με 512MB για Windows 7, και σε έναν υπολογιστή με 2GB, είναι λογικό να έχεις κολλήματα. Το Portable ενδεχομένως τρώει λίγη επιπλέον μνήμη, αλλά δεν πιστεύω πως είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Θα σου πρότεινα να βγάλεις όλα τα διακοσμητικά των Windows, να το κάνεις όσο πιο σκέτο γίνεται, για να το αλαφρώσεις.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Το VMWare player, ειναι το αντιστοιχο virtual box? ειχα την εντυπωση οτι ητανε απο την ιδια εταιρεια, αν ειναι να δοκιμασω και το συγκεκριμενο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Είναι διαφορετικές εταιρείες. Δεν γνωρίζω αν μπορείς να φτιάξεις Image με το δωρεάν VMWare Player ή απλά να εκτελέσεις έτοιμες. Εγώ έχω αγορασμένο το VMWare Workstation

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Εγω που μπηκα στο site ειδα οτι υπαρχει free vmware player το κατεβασα και θα το δοκιμασω.

Επισης ενα video που ειδα στο youtube, vbox vs vmware player, η διαφορα ειναι τεραστια, στο VMWare τα λειτουργικα ανοιγουμε ταχυτατα, ουτε κολληματα υπαρχουνε ουτε τιποτα, καμια σχεση με το vbox, η μερα με την νυχτα, τουλαχιστον ετσι εδειχνε το συγκεκριμενο video εδω

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, Αγγελε εγκατεστησα το VMware Player (ειδα εγραψες και αρθρο), σαφως καλυτερο απο το vbox, αλλα το λειτουργικο που εχω περασμενο 7 homepremium, δεν μου αναγνωριζει, η δεν βλεπει καποιο usb που εχω συνδεδεμενο στον υπολογιστη, παροτι εγκατεστησα και το VMware tools, συνεχιζει να μην το βλεπει δεν ξερω αν υπαρχει καποια ρυθμιση που δεν εχω επιλεξει αν και το εψαξα,  μηπως γνωριζεις?

Eυχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Πηγαίνεις Player -> Removable Devices -> VMware Virtual USB sensors->Connect (Disconnect from Host)

Επίσης πάνω δεξιά που έχει δύο βελάκια, από εκεί βλέπεις τα εικονίδια με όλες τις συσκευές που μπορείς να συνδέσεις και να αποσυνδέσεις

απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, Αγγελε λυθηκε, οταν βλεπει η virtual machine τους συγκεκριμενους αφαιρουμενους, δεν τους βλεπει ο υπολογιστης, τελικα μονο ασυρματο εχουν και τα 2 ταυτοχρονα.