Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω μνήμη ram η αν – εδώ που φτάσαμε – καλό θα ήταν να κάνω μια γενικότερη αναβάθμιση του pc και να στείλω το υπάρχον για αγροτικό στο εξοχικό.
Μανθος Τριανταφυλλος ρώτησε πριν 10 έτη

Αυτήν τη στιγμή ο υπολογιστής φοράει έναν επεξεργαστή διπύρηνο pentioum E - 2160 και μητρική   asus p5k - bm και 1gb μνήμη ddr2 στα 333mhz.

Η χρήση αφορά κυρίως δουλεια γραφείου,  απαιτείται να είναι ανοιχτό συνέχεια  word, browser με αρκετά tabs, το πελατολόγιο κοκ. Με τα 32μπιτα windows 7 το μηχάνημα έρπεται.

Ο επεξεργαστής όπως είναι φυσικό δεν ζορίζεται και σίγουρα το πρόβλημα εντοπίζεται στην μνήμη ραμ. Παρόλα ταύτα δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο - δεδομένο ότι είναι ανοιχτός 14 ώρες την μέρα τουλάχιστον -  να αλλάξω σε κάτι οικονομικότερο, αγοράζοντας πχ τον νέο athlon 5350 μαζί με την μητρική της asus am1m-a και 4gb ram.

 

Το κόστος στην περίπτωση αυτή δεν υπερβαίνει τα 150 €, μπορώ δε αργότερα να αλλάξω και τον σκληρό δίσκο. Από την άλλη με περίπου 50€ έχω ξεμπρδέψει χωρίς να το έχω κουράσει ιδιαίτερα

 

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

 

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Οι μνήμες DDR 2 έχουν το παράδοξο πως είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες DDR 3.

Άρα αντί να δώσεις περισσότερα χρήματα για νέες μνήμες παλιάς τεχνολογίας για τον παλιό υπολογιστή, η αναβάθμιση είναι μια καλύτερη επένδυση.