Γεώργιος Νεοφώτιστος ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας. Έχω ένα laptop turbo-x και το χρησιμοποιώ μόνο για να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση μέσω της θύρας hdmi. Η οθόνη του laptop δεν λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια. Θέλω να κάνω καθαρή των windows, αλλά η οθόνη της τηλεόρασης δείχνει εικόνα μόνο όταν ξεκινούν τα windows. Δεν μπορώ να μπω στο bios και να επιλέξω να κάνει boot από το φλασάκι ή από το dvd drive. Μέσα από τα windows έχω επιλέξει ως κύρια οθόνη την tv. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να δω το bios από την 2η οθόνη; Στο google ίσως έχει απαντήσεις, αλλά τα αγγλικά μου είναι.... για κλάματα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γιώργο

Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι, καθώς το πιο πιθανό είναι πως πριν την έναρξη των Windows δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι drivers.

Πολλοί υπολογιστές κάνουν αυτόματα Boot από το CD/DVD, οπότε ίσως δεν χρειάζεται να μπεις στο BIOS για να το επιλέξεις.

Επίσης, νομίζω πως μπορείς να κάνεις κανονικά format μέσω των Windows αν τρέξεις το αρχείο που υπάρχει μέσα στο CD.

Τέλος, μπορείς αντί για format να κάνεις επαναφορά των Windows.

George Graut απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, θα σας πρότεινα να δείτε το παρακάτω. 
https://superuser.com/questions/476933/cannot-enter-bios-due-to-broken-screen?rq=1
Πριν από όλα αυτά ίσως λειτουργήσει αυτό που λένε και εδώ για το Fn + κάτι
https://questions.pcsteps.gr/questions/format-%CF%83%CE%B5-laptop-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7/

Τέλος αν δεν λειτουργήσει κάτι, καλό θα ήταν να γράψετε το μοντέλο του laptop σας στο youtube και απο δίπλα να βάλετε change screen ή κατι παρόμοιο για να δείτε πως να αποσυνδέσετε το δικό σας μοντέλο. Συνήθως πρέπει να βγει το πλαίσιο γύρο από την οθόνη, ούτως ώστε να βγει η οθόνη και να βγάλετε από πίσω το κλιψάκι που έχει.
Εδώ παραθέτω ένα βίντεο, στο 3ο λεπτό φαίνεται το κλιψάκι που σας είπα, δεν είναι πολύ δύσκολο όπως βλέπετε αν θέλετε να το προσπαθήσετε https://youtu.be/ryIepQwM4HI?t=98
Βέβαια ακόμα και αν βγάλετε την οθόνη δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει, αλλά με το παραπάνω link που παρέθεσα από τι είπαν γίνεται.