Jimmy 7 ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, προσπαθώ να κάνω format το laptop μου(samsung np300e5c) και δε μπορώ να μπω με τίποτα στο boot menu για να bootαρω από το USB που έχω τα windows μεσα.Οι μόνες επιλογές που μου βγάζει ειναι F2 για setup και F4 για recovery.Πατώντας μανιασμένα τα υπολοιπα F-keys καποια στιγμη μου εβγαλε σε μια οθονη και εγραφε κατι σαν:
Path:\Windows\System32\Winload.exe
Partition 1
Hard Disk : e171e171

[ /NOEXECUTE=OPTIN]
μπορεί να μη εγραφε ακριβως αυτο το path η αυτον τον κωδικο στο HardDisk , απλα δε μπορω να ξαναβρω αυτη την οθονη και μετα απο ωρες στο google βρηκα κατι που ειναι παρομοιο με αυτο που εμφανησε σε εμενα.

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Μπορείς να επιλέξεις να γίνει boot από το USB και μέσω του BIOS, απλά μετά θα πρέπει να πας και να ξαναβάλεις τον δίσκο πρώτο. 

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, το θεμα ειναι οτι δε μου βγαζει καν την επιλογη να μπω στο BIOS , μονο F2 για setup και F4 για recovery

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

Φανταζομαι δε γινεται να σεταρω το laptop καπως (πχ.πινακα ελεγχου) να bootarei στο επομενο restart απο USB η εστω να μπει στο Bios?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Σίγουρα δεν είναι το F2? Με το F2 τι σου εμφανίζει;

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη


Σε αυτη την οθονη με βγαζει και οι μονες επιλογες μου ειναι ειτε να τρεξω τα windows ειτε τα διαγνωστικα μνημης

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε το πλήκτρο ESC ή το F12, λογικά κάποιο από τα δύο θα σου εμφανίσει το BIOS ή το Boot menu. 

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

  1. Δυστυχως ουτε το ESC ουτε το F12 κανει κατι, τα εχω δοκιμασει ολα, οπως εχω δοκιμασει να το κραταω πατημενο απο πριν ανοιξω το laptop οπως και απο οταν πατησω το κουμπι για να ανοιξει να τα παταω συνεχομενα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα. Για δοκίμασε αυτό, μήπως σου λειτουργήσει.

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

Λυνω το ενα προβλημα(με τη βοηθεια σας φυσικα) εμφανιζεται το αλλο.Εχω κατεβασει με το BiosUpdate της samsung αυτο που πρεπει και οταν παω να το εκτελεσω σα διαχειριστης δε με αφηνει και μου βγαζει προβλημα με την μπαταρια(ξεχασα να αναφερω οτι στο λαπτοπ η μπαταρια εχει χαλασει προ πολλού και το χρησημοποιω μονο με το ρευμα). Ψαχνοντας να βρω πως να προσπερασω αυτο το προβλημα προσπαθησα να τρεξω το .exe που κατεβασα με το BiosUpdate απο cmd(ανοιξα και το cmd σα διαχειρηστης) βαζοντας το /forceit στο τελος αλλα μου εβγαζε Fail:Option Check the option. Μετα μπας και καταφερω να περασω και αυτο το θεμα εψαξα google για παρομοιες καταστασεις και ακολουθησα αυτα τα βηματα https://superuser.com/questions/889622/forceit-in-command-prompt-gives-error-unknown-command .Αλλα και παλι οταν μπαινω appdata/local/temp και ψαχνω να βρω το αρχειο που λεει στο βημα 3 , αυτο δεν υπαρχει, το βαζω και με χρονολογικη σειρα μηπως κανω λαθος εγω αλλα τιποτα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Είναι λογικό να μην βρίσκεις αντίστοιχο αρχείο, καθώς κάθε εφαρμογή διαφορετικού κατασκευαστή δημιουργεί διαφορετικά αρχεία στο φάκελο temp.
Πιθανώς θα πρέπει να ψάξεις ειδικά για την εφαρμογή της samsung αν υπάρχει κάποιο workaround.

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

Σου ειναι ευκολο Αγγελε να το κανεις πιο λιανα τι πρεπει να ψαξω;;γιατι καπως σε εχασα στην τελευταια προταση :P

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ο Άγγελος εννοεί να αναζητήσεις κάποια λύση, η οποία να αφορά συγκεκριμένα την εφαρμογή της samsung,

Jimmy 7 απάντησε πριν 6 έτη

Ενταξει, σας ευχαριστω και τους δυο για την βοηθεια!!!