Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΔιαγραφή αρχείων στο μη εκχωρημένο χώρο του δίσκου
Elias Schoinas ρώτησε πριν 2 μήνες

Γεια σας. Ακολουθώντας μία όχι πλήρη περιγραφή διαδικασίας επανεγκατάστασης των windows στο διαδίκτυο, κατά λάθος διέγραψα τα αρχεία στο μη εκχωρημένο χώρο του δίσκου. Η εγκατάσταση δεν μπορούσε να εκτελεστεί μετά από αυτό και κατάφερα να επαναφέρω τα αρχεία Bcd, αλλά στο διαμέρισμα που είναι τα windows. Τώρα όμως υπάρχουν παλιά αρχεία των XP που δεν έχουν διαγραφεί, μία εγκατάσταση των windows 10 pro η οποία δεν λειτουργεί σωστά και μία μισοτελειωμένη εγκατάσταση των Windows 10.
Αυτό που ήθελα, ήταν να κάνω μία καθαρή εγκατάσταση χωρίς να αφήσω αρχεία προηγούμενων εγκαταστάσεων. Αν όμως διαγράψω τα αρχεία του δίσκου των Windows, πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να κάνω εγκατάσταση λόγω του ότι δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα αρχεία του συστήματος, όπως όταν τα διέγραψα από το μη εκχωρημένο τμήμα του δίσκου.
Τι μπορώ να κάνω;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε μία καθαρή εγκατάσταση των Windows και να διαγράψεις όλους του δίσκους που αφορούν παλαιότερες εγκαταστάσεις των Windows, όπως ακριβώς παρουσιάζεται εδώ.

Elias Schoinas απάντησε πριν 2 μήνες

Αυτό ήθελα να κάνω, αλλά ο δίσκος 0 (C) είχε δύο διαμερίσματα. Το ένα είχε το σύστημα και το άλλο ήταν ο μη εκχωρημένος χώρος με κάποια αρχεία κοντά στα 500Mb. 
Τον οδηγό σας συμβουλεύτηκα, αλλά στο σημείο επιλογής του δίσκου δεν είχε λεπτομέρειες και διάβασα και κάπου αλλού που έλεγε ότι διαγράφουμε όλα τα τμήματα του δίσκου.
Αφού διέγραψα μόνο από το μη εκχωρημένο χώρο, δοκίμασα συνέχεια εγκατάστασης, αλλά δε γινόταν. Τελικά βρήκα τα αρχεία που έλειπαν στα old από τα παλιά XP που είχαν μείνει στο δίσκο, αλλά μπήκαν στο διαμέρισμα του συστήματος. 
Αν διαγράψω κι αυτό το διαμέρισμα, θα υπάρχουν τα αρχεία συστήματος για να εγκατασταθούν τα windows από το usb flash drive; 
Ή θα έχω το ίδιο πρόβλημα και πλέον δεν θα μπορέσω να ξαναβρώ τα αρχεία αν διαγραφούν όλα κι από αυτό το διαμέρισμα;
Θα είναι δηλαδή τελείως κενός ο δίσκος. Χωρίς αρχεία εγκατάστασης

Elias Schoinas απάντησε πριν 2 μήνες

Ο μη εκχωρημένος χώρος, είναι μικρός και δεν χωράει windows.

Elias Schoinas απάντησε πριν 2 μήνες

Η βασική ερώτηση δηλαδή είναι: Με 0 αρχεία και στα δύο διαμερίσματα, γίνεται εγκατάσταση από το usb flash drive ή πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά αρχεία στο δίσκο;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι στο δίσκο, η νέα εγκατάσταση θα δημιουργήσει ότι είναι απαραίτητο.

Elias Schoinas απάντησε πριν 2 μήνες

Ok, το έκανα και πέτυχε. Ευχαριστώ πολύ!
Χρειάστηκε διαγραφή του partition του συστήματος, έμεινε μόνο ο μη εκχωρημένος χώρος, πάτησα "φόρτωση" και δημιουργήθηκε νέος χώρος όπου εγκατέστησα τα windows