Παναγιώτης Σανοζίδης ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Μετά από 6 χρόνια ασταμάτητης και εντατικής χρήσης, αποχαιρέτησε η μητρική ( μάλλον ) από έναν Hp pavilion dv6 που είχα. Είχε αρχίσει να "χτυπάει" και ο δίσκος με κάποια σφάλματα. Αφού με λυπήθηκε και βγάλαμε το καλοκαίρι, δεν ήθελε να είναι μαζί μας και για τη νέα χρονιά. Έτσι παρέδωσε πνεύμα. Αφού ξεπέρασα το σοκ ( για την επικείμενη νέα αγορά), πήρα έναν lenovo Y50-70.  
Παρένθεση : είχα διαβάσει το άρθρο σου για την επιλογή μάρκας υπολογιστή και ομολογώ ότι ( μαζί με την προσφορά του e-shop ) με παρακίνησε να αλλάξω μάρκα μετά από 11 χρόνια χρήσης 2 hp 1500 και 1000 ευρώ έκαστος και να δοκιμάσω τη lenovo. Δε διαπιστώνω μεγάλη διαφορά όμως στην ταχύτητα αν και με αυτά που έχει επάνω θα έπρεπε να τρέχει μέχρι το φεγγάρι και πίσω πριν πατήσω enter. Τέλος πάντων επανέρχομαι.
Τα περισσότερα αρχεία μου τα είχα σε ξεχωριστό partition. Είπα μήπως έσωζα και κάποια λίγα που είχα στο πρωτεύον διαμέρισμα. Αφού λοιπόν τον συνέδεσα , έκανα boot από εκείνον το σκληρό που είχε windows 7. Έγραψε κάτι για αποκατάσταση νομίζω και επιδιόρθωση και μετά που πήγε να τρέξει έβγαλε blue screen. Το θέμα μου λοιπόν ( συγνώμη που μακρηγορώ ) είναι ότι πλέον βλέπει και τα δύο λειτουργικά και παρότι έχει ως προεπιλογή τα 10αρια, αν δεν πατήσω enter δεν τα φορτώνει ( και ας έχω κατεβάσει το χρόνο της αυτόματης επιλογής στα 5 '' ). Η ερώτηση μου λοιπόν είναι να γίνεται να σβήσω τα 7αρια που βλέπει ή αν θέλει format. Μια μέρα τον έχω μονάχα και μέχρι να τον σετάρω ( ήταν και free dos ) είδα και έπαθα. Δε θα το αντέξω το format!
Επίσης γιατί μου φαίνεται σαν τον παλιό σε ταχύτητα; Δε μου κάνει και κάποιες εγκαταστάσεις εφαρμογών από το κατάστημα play. Πώς γίνεται και έχει δύο κάρτες γραφικών; Μια intel και μια Nvidia αυτόνομη; 
Ξανά συγνώμη για το τεράστιο και μπερδεμένο Post μου.

21 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, πες μου τι έχεις στο νέο laptop και τι προσπαθείς να σώσεις και πως, από το παλιό.
Όσο αφορά τις κάρτες γραφικών, έχουν την ενσωματωμένη για τις απλές εργασίες και την extra για πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα. Ό,τι έσωσα έσωσα. By the way δεν άντεξα και μόλις έκανα και format.
Το θέμα είναι ότι όταν κάνει boot βλέπω δύο επιλογές λειτουργικού :  windows 10 ( προεπιλεγμένο ) και από κάτω windows 7 ανακτημένο. Τώρα μετά το format φορτώνει αυτόματα στα 5'' που του έβαλα τα windows 10. Θέλω όμως να σβήσω τελείως το δεύτερο boot. Στο format έκανα διαμόρφωση δίσκου αλλά πάλι το βλέπω ( windows 7 ανακτημένο).
Επίσης πολλές φορές βλέπω μήνυμα λάθους για την intel κάρτα γραφικών. Εκεί που πάω ν' ανοίξω π.χ. ιστοσελίδα ου λέει ότι η intel σταμάτησε να λειτουργεί και τα windows την αποκατέστησαν.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Πάλι δεν καταλαβαίνω πως βρέθηκες με 2 λειτουργικά.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Ο καινούριος είναι free dos  και του πέρασα windows 10 pro. Ο παλιός που χαιρέτησε είχε 7 ultimate. Επειδή κατέβαζα torrent τέλος πάντων στο C: του παλιού, είπα μήπως σώσω κάποια αρχεία και από εκεί. Όταν τον συνέδεσα λοιπόν στον καινούριο σαν εξωτερικό σκληρό και έβαλα να κάνει boot από αυτόν ( τον παλιό με τα 7αρια ) μου έγραψε κάτι για ανάκτηση ή επιδιόρθωση, δε θυμάμαι. Πήγε να ανοίξει στα 7αρια αλλά βγάζει blue screen . Δεν έκατσα να ψάξω τι και πώς με το σφάλμα , γιατί δεν καίγομαι κιόλας για 'κεινα τα αρχεία. Το θέμα είναι όμως ότι πλέον μου εμφανίζει δύο λειτουργικά στο boot. Τα 10αρια και τα 7αρια που γράφει σε παρένθεση ανακτημένα ( νομίζω ). 
Ρωτώ λοιπόν, μπορώ να σβήσω αυτό το διπλό λειτουργικό και να μείνουν μόνο τα windows 10 . Έκανα format με διαμόρφωση του σκληρού αλλά πάλι είναι εκεί τα 7αρια.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Τώρα να σε παραδεχτώ, ήσουν ξεκάθαρος. Εφόσον λοιπόν έκανες format τον παλιό με τα 7, κάνε boot από το dvd των 10 κάνε μια επιδιόρθωση εκκίνησης και είσαι έτοιμος.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Οπότε πάλι δεν έγινα κατανοητός. 
Πάμε πάλι. Ο παλιός είχε 7αρια. Έκαψε mobo μάλλον.  Έβγαλα τον εσωτερικό σκληρό και με αντάπτορα τον συνδέεσαι στον καινούριο με τα 10 άρια.  Τον παλιό αυτόν λοιπόν σκληρό δίσκο ( με εγκατεστημένα Windows 7 ultimate ) τον είχα σε 2 partition.   Αφού έσωσα τα αρχεία που είχα στο διαμέρισμα D , είπα μήπως έσωζαν και κάποια που είχα στον C. Τον ξανασυνέδεσα λοιπόν στον καινούριο ( με τα 10 άρια ) και τον έβαλα να κάνει boot από το διαμέρισμα C του παλιού με τα 7αρια. Τότε μου έγραψε κάτι για ανάκτηση και από τότε βλέπω στον καινούργιο και τα δύο λειτουργικά. Format  έκανα στον καινούριο μήπως και διαγραφώταν η οποία έκδοση των 7 που είδε σαν ανακτημένη εγκατάσταση. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μπορείς να κάνεις boot από σκληρό άλλου Laptop, δεν θα δουλέψει.
Αφαίρεσε τον παλιό σκληρό κάνε boot από το dvd και επιδιόρθωση εκκίνησης

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Δεν το ήξερα. Τον παλιό τον έχω αφαιρέσει αλλά δε φεύγει η εγκατάσταση των 7. Στην οθόνη boot λέει σπόρους επάνω Windows 10 και από κάτω Windows 7 και μέσα σε παρένθεση τη λέξη  ανάκτηση.  Δεν έφυγε ούτε με το  Format  που έκανα. Βλέπω δύο  λειτουργικά συστήματα λοιπόν αλλά δουλεύουν μόνο τα 10αρια. Επίσης δεν έχει dvd reader αλλά αυτό δεν  έχει σημασία. Αν κάνω επιδιόρθωση εκκίνησης από το usb δηλαδή λέτε να  δουλέψει και να σβηστούν; 

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Σας κούφανα με αυτό που έκανα; Έχω κι άλλες ερωτήσεις γιατί :)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν είδα την απάντηση σου πριν 5 ημέρες, εφόσον έχεις αφαιρέσει τον 2ο σκληρό, κάνε boot από το usb/dvd και επιδιόρθωση εκκίνησης, λογικά θα είσαι οκ.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Δε νομίζω γιατί τον έκανα format με διαγραφή δίσκου και πάλι το βγάζει. Δε νομίζω η επιδιόρθωση να κάνει κάτι παραπάνω. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Παναγιώτη ανέβασε μια φωτογραφία από την διαχείριση δίσκων με τον καινούργιο σου σκληρό επάνω

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Μα δεν τον έχω επάνω! Μια φορά τον συνδέσα εξωτερικά με sata αντάπτορα εξωτερικά και usb στο laptop. Μετά δεν τον ξαναέβαλα.  Απλά μάλλον πρόλαβε και το είδε σαν εγκατάσταση και έμεινε. Το θέμα είναι ότι δε διαγράφηκε ούτε με format. Τώρα έχει μόνο το δικό του δίσκο αλλά βλέπει 2 λειτουργικά. Αυτό λέω από την αρχή. Και format  έκανα το δικό του δίσκο τον μανήσουν.   Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει και έναν 8 gb ssd και κόλλησε πουθενά εκεί τίποτα; εκείνον όμως δε μπορώ να τον κάνω τίποτα επειδή μάλλον έχει και κάποια αρχεία συστήματος. Εκτός και αν δεν έχει και θέλει και εκείνος format. Ειλικρινά δεν γνωρίζω. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Φωτογραφία από την διαχείριση δίσκων, του σκληρού που σου βγάζει ότι έχει διπλό λειτουργικό. 

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Αυτή είναι από το boot screen  :  

http://imgur.com/OAkApXj

και αυτή από τη διαχείριση δίσκων : 

http://imgur.com/tijwnFz

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε boot από το dvd των 10 και από την γραμμή εντολών γράψε 
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Το έκανα, και στα δύο μου έγραψε  operation successful αλλά στην επανεκκίνηση τα ίδια ακριβώς...
Αφού σας είπα ότι εμένα μόνο κουφά μου τυχαίνουν. Καμιά άλλη ιδέα ή να το πάρω απόφαση ότι μέχρι να τα τινάξει και αυτός ( ελπίζω σε 2πλάσια χρόνια από τον προηγούμενο ) θα βλέπω το διπλό λειτουργικό ;! 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Η τελευταία λύση, καθώς δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πως προέκυψε το πρόβλημα, είναι να κάνεις φορματ και να το κάνεις σωστά αυτή την φορά. Εκεί που διαλέγεις δίσκο, θα πας στο advanced και θα κάνεις διαγραφή και μετά δημιουργία τα partitions, καλό είναι να τα κάνεις όλα, όποτε πάρε backup από το E:\ αν έχει κάτι εκεί.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Όταν χρειαστεί και αν χρειαστεί format στο μέλλον, θα το δοκιμάσω και αυτό και θα σας ενημερώσω ( αν και πάλι δεν έχω μεγάλες προσδοκίες ). Βέβαια το γιατί δεν καταλάβατε το πώς προέκυψε ( εκτός του ότι είναι κουφό από μόνο του ) δεν ξέρω τι άλλο και πώς αλλιώς να το περιγράψω. 
Υ.Γ. Είναι μια καλή ώρα να με κάνετε ban από το site γιατί και εκτός την κάρτα γραφικών  ( σαφή απάντηση δεν πήρα και εκεί) ,έχω και άλλο θέμα !!!
Αν με αντέχετε ακόμα , να το ποστάρω ( έχει να κάνει με τον Explorer και συγκεκριμένα κάτι που κάνει μόνο στο Facebook. Δε μου γράφει ελληνικά!!!)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Γράψε το Link της ερώτησης για την κάρτα γραφικών.
Όσο αφορά τον internet explorer μπορείς να κάνεις 50 ερωτήσεις, δεν πρόκειται προσωπικά να σου απαντήσω σε καμία:P Τον έχει παρατήσει η ίδια η Micorosoft , δεν ξέρω γιατί τον χρησιμοποιείς ακόμα.
Για το ban, θα το προωθήσω και θα εισηγηθώ να φας για 65.000 μέρες, πιστεύω να είναι αρκετές.

Παναγιώτης Σανοζίδης απάντησε πριν 8 έτη

Αν ήταν να με ξεφορτωθείτε τόσο γρήγορα,  με 65000 μέρες μόνο, είστε γελάσμένοι!  
Αυτό με τον Explorer το γνωρίζω αλλά έχω ένα κακό χούι ( 1 μόνο τρόπος του λέγειν ). Δε μπορώ αν δε λειτουργούν όλα τέλεια και όπως πρέπει. Έχω και τη γυναίκα να γκρινιάζει : " καινούριο laptop και όλο προβλήματα είναι. ..".
Το link για την  κάρτα γραφικών είναι :
https://www.pcsteps.gr/questions/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd/#answer-91592