Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΔιαγραφή όλων των δεδομένων σε SSD μέσω Ccleaner
GiorgosAth ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Ccleaner για διαγραφή όλων των δεδομένων SSD με χρήση του Ccleaner, όπως αναφέρεται στο άρθρο: https://www.pcsteps.gr/1280-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD/
ότι μπορεί να γίνει για σκληρό δίσκο;
Σας ευχαριστώ.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Στο οδηγό μας αναφέρουμε αναλυτικά τι ισχύει για του SSD. Διάβασες τη σχετική ενότητα; 

GiorgosAth απάντησε πριν 2 έτη

Στον σχετικό οδηγό αναφέρεται ότι: "Η ασφαλής διαγραφή δεδομένων με ειδικές εφαρμογές είναι λοιπόν περιττή στους SSD, και το μόνο που κάνει είναι να φθείρει το δίσκο."
Επίσης αναφέρεται ότι "Σε αντίθεση με τους δίσκους HDD, οι δίσκοι SSD από το 2009 και μετά, και τα λειτουργικά συστήματα από τα Windows 7 και έπειτα, υποστηρίζουν την εντολή TRIM." χωρίς να αναφέρεται κάτι άλλο. Πως μπορώ να διαγράψω όλα τα δεδομένα από SSD;
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Απλά τον κάνεις μια διαμόρφωση από τη διαχείριση δίσκων των Windows (τον βάζεις ως δεύτερο δίσκο). Η λειτουργία TRIM φροντίζει να μη μπορεί να γίνει ανάκτηση.

GiorgosAth απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ. Πρόκειται για SSD που πρόκειται να δοθεί σε άλλο άτομο. Σε αυτόν υπάρχει μόνο ένας τόμος (δεν έχει γίνει διαμερισματοποίηση). Μπορείτε να μου πείτε βήμα βήμα τι πρέπει να κάνω ή να μου αποστείλετε ένα link κάποιου σχετικού άρθρου;
Σας ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Θα πας στη διαχείριση δίσκων, θα κάνεις δεξί κλικ στο partition και θα το διαγράψεις. Μετά, χρησιμοποίησε το Ccleaner για να κάνεις υπερκάλυψη των δεδομένων. Αφού θα δωσεις τον δίσκο, δεν σε νοιάζει να σπαταλίσεις μερικές εγραφές.

GiorgosAth απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα σας. Ο δίσκος του οποίου θέλω να διαγράψω όλα τα δεδομένα είναι ο μοναδικός στο laptop και σε αυτόν είναι εγκατεστημένα τα Windows. Υπάρχει μόνο ένα partition. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει διαγραφή του τόμου.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Μπορείς να κάνεις live boot από ένα στικάκι με Ubuntu χωρίς εγκατάσταση και να τον κάνεις διαμόρφωση από εκεί. Οδηγίες θα βρεις εδώ.