Χάρης ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

έχω δύο υπολογιστές, ένα σταθερό και ένα λάπτοπ. Στον σταθερό έχω με dual boot windows 10 και ubuntu. Στο λάπτοπ dual boot windows 10 και LXLE.

Στον σταθερό θέλω να διαγράψω τα ubuntu γιατί είχα δώσει το μισό δίσκο στα ubuntu αλλά τελικά δεν χρειάζομαι τόσο πολύ χώρο αφού χρησιμοποιώ το λάπτοπ για linux οπότε ίσως τα εγκαταστήσω αλλά με πολυ μικρότερη χωρητικότητα.(Εάν υπάρχει άλλος τρόπος να μειώσω το χώρο που πιάνουν τα ubuntu στον δίσκο,και να τον πάρουν τα windows πείτε μου!)

Στο λάπτοπ θέλω να βγάλω τα LXLE και να βάλω linux mint, διατηρώντας τα windows. Όμως εδώ θέλω αντίθετα τη χωρητικότητα. Πολύ στα linux λίγο στα windows.

Θα ήθελα βοήθεια όσον αφορά τη διαδικασία στο σύνολο και τι να σβήσω από το disk managment.

Για το σταθερό : http://imgur.com/h335bzB (εδώ μάλλον τα ubuntu είναι τα 181 GB)

Για το λάπτοπ : http://imgur.com/FlJ6FBg (με βάση τη χωρητικότητα, τα LXLE είναι αυτό με τα 27 GB μάλλον. Τα υπόλοιπα τι είναι;)

Ευχαριστώ πολύ!

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα!!!

Μέσω των Windows κάντε διαμόρφωση όλο το partition του Linux και στην συνέχεια μεγαλώστε το partition των Windows όσο θέλετε.

Μετά απλά περάστε τα Linux στον χώρο που έχει απομείνει.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.pcsteps.gr/1283-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-windows/

Χάρης απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση, όμως προέκυψε κάτι στην εγκατάσταση του mint.

Ακολούθησα τον οδηγό https://www.pcsteps.gr/29041-εγκατάσταση-linux-mint/ αλλά στη φάση αυτή http://imgur.com/a/TVWKm δεν ξέρω τι να επιλέξω για το τελευταίο κομμάτι που χώρισα /dev/sda8 (είναι τα 2GB που έλεγε να αφήσουμε), γιατί δεν έχω την επιλογή "χώρος εικονικής μηχανής" αφού δεν είμαι σε VM φαντάζομαι. Επιλέγω το swap area;

Ευχαριστώ και πάλι!

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 8 έτη

Ναι το swap επέλεξε για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος της εικονικής μνήμης.

Χάρης απάντησε πριν 8 έτη

Διάβαζα το "μνήμης" σαν "μηχανής" ! Ευχαριστώ! Πάτησα Install now και βγάζει αυτό: http://imgur.com/a/D1t8R

Τί κάνω;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δες εδώ.

Χάρης απάντησε πριν 8 έτη

Κατάλαβα, νομίζω ότι όντως είχε δύο επιλογές για το USB στο boot. Λογικά θα το ξαναβγάλει. Οπότε τώρα τι κάνω; πώς θα ξανακάνω boot; εννοώ θα ακυρώσω ότι έκανα, θα κάνω επανεκκίνηση και θα τα ξανακάνω;

Ευχαριστώ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, αν δεν έχουν αποθηκευτεί οι αλλαγές, θα πρέπει να τις ξανακάνεις από την αρχή.