Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΟ MUI (ANDROID) 13
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα,
πριν κάποιους μήνες αγόρασα το Xiaomi Poco F3 8gb/256.

Είχα ανατρέξει στον οδηγό σας ''Άχρηστες εφαρμογές android: Αφαίρεση bloatware χωρίς root'' όμως μου φάνηκε δύσκολο σαν διαδικασία και δεν το προσπάθησα μόνος.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν διαθέτει σε πολλές εκ των εργοστασιακών εφαρμογών την επιλογή ''απενεργοποίηση'' ώστε να απαλλαγώ από αυτές στο μενού και στο παρασκήνιο.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που να μπορέσω να τις απενεργοποιήσω για πάντα ή καλύτερα να τις απεγκαταστήσω πλήρως οριστικά για εξοικονόμηση χώρου και μπαταρίας;

Συγκεκριμένα, θέλω να απεγκαταστήσω τις ακόλουθες εφαρμογές:

  1. Google Assistant: από τον λογαριασμό μου απενεργοποίησα την λειτουργία αλλά εμφανίζεται στο μενού πάλι το εικονίδιο
  2. Χάρτες Google: αν και χρήσιμη εφαρμογή για πολλούς λόγους, δεν ταξιδεύω σχεδόν καθόλου (χρησιμοποιώ μια εναλλακτική της Sygic η οποία χωρίς την χρήση ίντερνετ με βγάζει ακριβώς εκεί που θέλω να πάω γιατί κατεβάζεις χάρτες οποιασδήποτε χώρας)
  3. Gmail app: Συνδέομαι από google chrome οπότε μου είναι άχρηστη
  4. Youtube: Ίδιο με το 3 
  5. Google One (Drive) : Άχρηστη διότι έχω ήδη σε αρκετούς σκληρούς τα αρχεία μου και δεν μου αρέσει η ψηφιακή αποθήκευση 
  6. **Google αναζήτηση** : Αυτή με επιφύλαξη διότι δεν γνωρίζω αν η αφαίρεσή της δημιουργήσει προβλήματα στο Google Chrome app που χρησιμοποιώ, πάντως δεν την χρησιμοποιώ καθόλου λόγω αυτού.
  7. Share Me (Mi Share) : Επίσης με επιφύλαξη 

Νομίζω αυτές είναι οι πιο σημαντικές που θέλω να διώξω καθώς οι υπόλοιπες εντάσσονται στις βασικές λειτουργίες του κινητού και δεν με πειράζει να τις κρατήσω.
Πείτε μου αν θέλετε κι εσείς την γνώμη σας.
Με εκτίμηση.

 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα φίλε μου! Η πιο αποτελεσματική λύση για να αφαιρέσεις οτιδήποτε θες από τη συσκευή σου, είναι το root. Στο ελληνικό forum της Xiaomi θα βρεις οδηγίες για τη συσευή σου, καθώς δεν απαιτούν όλες οι συσκευές τα ίδια εργαλεία. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα φίλε μου, ευχαριστώ πολύ. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να το πάω στο πλησιέστερο service της περιοχής μου και να τους πω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη; Ρωτάω διότι ένας τεχνικός έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει σωστό root μια συσκευή και να μειώσει τις πιθανότητες να κλειδωθεί για πάντα και να μην κάνει εκκίνηση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Το επίσημο service δεν θα κάνει τίποτα που δεν προτείνει ο κατασκευαστής. Αν πας σε τρίτο τεχνικό, μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 1 έτος

Ναι αυτό εννοούσα πλησιέστερο service. Έχω στην περιοχή μου ένα που κάνει εξαιρετική δουλειά γιατί έχω εμπειρία από πολλές φορές που πήγα σε αυτούς και τους εμπιστεύομαι.