Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΔιαγραφη/Format των Windows 7 απο HDD και εγκτασταση σε SDD
fortunelucky ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα,
καταρχήν να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλο το team του pc steps και ιδιαίτερα στον δημιουργό του, κάνετε εξαιρετική δουλειά!!
Ήρθε η ώρα να κάνω format to pc, ξεκίνησα να διαβάζω τα άρθρα περί format, backup driver, εγκατάσταση windows και linux μαζί κλπ. απλά έχω μία απορία ακόμη και θα ήθελα την βοήθεια σας, αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι ότι πήρα έναν καινούργιο σκληρό ssd 120gb και θέλω να εγκαταστήσω το λειτουργικό windows 7 64 bit και μερικά προγράμματα και στο άλλο διαμέρισμα του σκληρού  οπου  υπάρχει άρθρο αναλυτικό τα linux Mint. Τον σκληρό hdd 320gb να τον έχω για αποθηκευτικό χώρο.Τα windows όμως που χρησιμοποιώ τώρα είναι στοn hdd, κάνω πρώτα εγκατάσταση τα windows και στον ssd και μετά κάνω διαμόρφωση τον hdd για να αδειάσει τελείως? Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση μου αλλά επειδή δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις για format και διαμορφώσεις σκληρου και όλη την διαδικασία που πάω να επιχειρήσω να κάνω μόνος μου και με την βοήθεια του site, αντί να πληρώσω κάποιον να το κάνει μου δημιουργήθηκε και αυτή η απορία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων  
 

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν,βάλε κανονικά τον ssd σου στον υπολογιστή.Κάνε και ένα boot να τον δεις κανονικά μέσα από τα windows σαν δεύτερο σκληρό.Άμα δεν τον βλέπει δες αν φαίνεται στο device manager ή disk managment . Κλείσε τον υπολογιστή σου.
Στο bios σου επέλεξε boot order 1)dvd 2)τον ssd σκληρό
Ξεκίνα τον υπολογιστή σου από το dvd των windows
Στις επιλογές εγκατάστασης θα πας στο advanced.Εκεί θα δεις λογικά και τους 2 σκληρούς σου.Κανείς delete και φορματ τον παλιό και επιλέγεις για εγκατάσταση των ssd.
Mόλις τελειώσει η εγκατάσταση θα έχεις τα win7 στον ssd και τον παλιό άδειο σαν δεύτερο σκληρό.
Προχωράς από εκεί και πέρα  στους drivers κλπ και στην εγκατάσταση του mint στον ssd

fortunelucky απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα, 
σε ευχαριστώ για την βοήθεια έκανα αυτά που με είπες έκανα και εγκατάσταση των windows στον ssd αλλά έχω ένα πρόβλημα ακόμη δεν μου βλέπει τον σκληρό hdd στον υπολογιστή, ενώ στο device manager μου τον εμφανίζει κανονικά τον έκανα και update για driver αλλά τπτ
Το ίδιο όμως συνέβαινε και πριν κάνω τo format, έβλεπε τον hdd και δεν έβλεπε τον ssd, στο device όμως και πάλι τον έδειχνε κανονικά εφόσον κατάφερα και έκανα το format λογικό.
Έχεις μήπως καμιά ιδέα το τι μπορεί να συμβαίνει??

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

winkey +R και diskmgmt.msc .Τον βλέπει εκεί;Δεξί-κλικ και Format

fortunelucky απάντησε πριν 9 έτη

Σου στέλνω λίγο μια foto me diskmgmt.msc τον βλέπει κανονικά εκεί αλλά δεν έχει επιλογή για format
(περισσότερα…)

fortunelucky απάντησε πριν 9 έτη

Ήθελε να κάνω διαμόρφωση δίσκου τελικά..ευχαριστώ για την βοήθεια και τις άμεσες απαντήσεις σας..