Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΔιαμερισμός δίσκου για εγκατάσταση Ubuntu
Georgios Papadopoulos ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και καλή σας χρονιά!
Ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες εγκατ/σης ubuntu μαζί με windows,έκανα τη συρίκνωση του διαμερίσματος των windows, και η εικόνα διαμερισμού του ssd δίσκου είναι η εξής: Νέος τόμος(C:)65,09 GB NTFS //  24,41GB RAW //22,28GB Δεν έχει εκχωρηθεί.
Στο παράδειγμά σας βλέπω 5 διαμερίσματα στο δίσκο,και το ερώτημα είναι πόσα χρειάζονται για την εγκατασταση και καλή λειτουργία του ubuntu;        
Mε την εικόνα που σας περιέγραψα,παραπάνω,μπορώ να προχωρήσω;To λειτουργικό είναι windows 7.
Προσπάθησα να ανεβάσω screenshot της εικόνας του δίσκου μου πατώντας το εικονιδιο image upload της σελίδας σας αλλά το σύστημα δεν το δέχθηκε.
Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, καλή χρονιά και σε σένα.
Θα πρέπει να φτιάξεις τρία νέα διαμερίσματα, όχι ένα. Ένα για το root, ένα για το home, και ένα για την εικονική μνήμη. Έτσι όπως είσαι τώρα, στα 65GB έχεις τα Windows. Αν στα 24GB βάλεις το root, σπάσε τα 22 σε 20 και 2, για να βάλεις αντίστοιχα τα home και εικονική μνήμη. Αν δεις τον οδηγό που αναφέρεις μέχρι τέλους, θα καταλάβεις στην πορεία πού χρησιμεύουν.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Ελένη και σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Ακολούθησα τις οδηγίες σου και η εγκατάσταση του 16.04.3 έγινε.Κάπου στράβωσε όμως μετά τις ενημερώσεις που κατέβασα,αλλά θα πρέπει να δημοσιευθεί στο κατάλληλο post.