Dionisis Verras ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα!!

Θα ήθελα να μου προτείνετε μία διανομή Linux (ή ακόμα και κάποιο άλλο εξειδικευμένο λειτουργικό) για χρήση σε HTCP, για χειρισμό κυρίως με airmouse.

Κάποιες διανομές που κοίταξα, είναι βασισμένες στο Kodi, και ανοίγουν επευθέιας στο περιβάλλον του. Απ' ότι έχω διαβάσει σε κάποιους οδηγούς σας, το Kodi θέλει σετάρισμα απο την αρχή κάθε τόσο. Θα ισχύει και σε αυτη την περίπτωση κάτι τέτοιο;

Γενικά, θέλω να μπορώ να βλέπω ταινίες Online, από το Netflix και να μπορώ να ανοίξω και browser για Youtube πχ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Διονύση

Όπως και στο KODI, τα πρόσθετα για πειρατικές ταινίες αλλάζουν συνεχώς και χρειάζονται συχνά ανανεώσεις.Τα πρόσθετα για νόμιμο υλικό είναι γενικά σταθερά. Αυτό βέβαβαια, δεν επηρεάζει το λειτουργικό σαν λειτουργικό.

Προτείνω να πας σε κάποια κλασική έκδοση Linux (πχ Ubuntu ή Mint) κυρίως για την υποστήριξη. Υπάρχουν οδηγίες και threads σε forum για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσεις.

Σε λιγότερο γνωστές εκδόσεις θα πρέπει να κάνεις αρκετή έρευνα και δοκιμές για να λύσεις τυχών προβλήματα.

Dionisis Verras απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Σκεφτόμουν για μια διανομή προσανατολισμένη για χρήση σε media center, για τις ευκολίες που μπορεί να προσφερει κατα τη χρήση.

Αν είναι να περάσω κάποιο κλασικό λειτουργικό, λογικα θα κινηθώ προς Windows, καθώς δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στη χρήση Linux. 

Ψάχνω κάτι που να μου δώσει την εμπειρία ενός TV Box αλλά σε κανονικό hardware.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τότε, πήγαινε στις εκδόσεις που ενσωματώνουν το KODI. Εξάλλου, αν χρησιμοποιείς KODI σε άλλο λειτουργικό, έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να ρυθμίζεις τα πρόσθετα ανά διαστήματα.