Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareδιατήρηση προγραμμάτων μετά από αλλαγή σκληρού δίσκου
egrafes egr ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπέρα...επειδη σκοπεύω μέσα στο επόμενο διάστημα να πάρω καινούργιο σκληρό δίσκο στα σταθερό pc, έχω κάποια θέματα που με προβληματίζουν. Στο pc έχω κάποια προγράμματα που τα έχω κατεβάσει απ το dwrean.com που είναι επι πληρωμή (αλλα δωρεάν αν τα κατεβάσεις μέσα σε 24 ώρες που κρατάει η προσφορά). υπάρχει κάποιος τρόπος για να τα διατηρήσω?

αυτό που σκέφτηκα αλλα δεν ξέρω άμα ειναι εφικτό, είναι να ακολουθήσω τις οδηγίες απο το άρθρο Software RAID 1 στα Windows 7 για Αυξημένη Ασφάλεια Δεδομένων. το θέμα είναι οτι ο υπάρχων δίσκος ειναι κοντά 6 χρόνων  και απο το πρόγραμμα crystaldiskinfo βγάζει ένδειξη προσοχή οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία. 

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια 
Δημήτρης

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν έχεις κρατήσει τα αρχεία εγκατάστασης(install ή setup.exe) που τρέχεις την πρώτη φορά για να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, τότε απλά μεταφέρεις αυτά στον νέο σου σκληρό και κάνεις την εγκατάσταση.
Δεύτερος τρόπος είναι να κάνεις clone τον σκληρό , την λύση του raid την θεωρώ υπερβολική

egrafes egr απάντησε πριν 8 έτη

καλημέρα! τα αρχεία της εγκατάστασης τα έχω κρατημένα, το προβλημα όμως ειναι οτι οπως ανέφερα τα συγκεκριμένα προγράμματα ειναι επι πληρωμή και οταν τα είχα κατεβάσει τότε πρώτη φορά μου είχε σταλθεί ενας κωδικός μονο για εκείνη την ημέρα. αν πάω τώρα να τα κάνω εγκατάσταση θα μπούνε σαν trial. με την μέθοδο του clone που ανέφερες λύνεται αυτό το πρόβλημα? 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ναι με το clone ότι έχει ο σκληρός σου μέσα μεταφέρεται στον νέο χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις/εγκαταστήσεις κάτι.

egrafes egr απάντησε πριν 8 έτη

μάλιστα...ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! έχω μια τελευταία ερώτηση..επειδή τον  σκληρό δίσκο που έχω αυτή την στιγμή τον χρησιμοποιώ εδω και κοντά 7 χρόνια, χωρίς να έχω κάνει ποτέ φορματ (ξέρω λάθος) με αποτέλεσμα να έχουν εγκατασταθεί πολλά σκουπίδια, υπάρχει τρόπος να μπορέσω να μεταφέρω στον νέο δίσκο μόνο τα προγράμματα που με ενδιαφέρουν, ώστε να μην επιβαρυνθεί? 

egrafes egr απάντησε πριν 8 έτη

να προσθέσω επιπλέον οτι στο σύστημα έχω και μάλλον έναν ιό που δεν μπορώ με τιποτα να διαγράψω (regcurepro

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μπορείς να κάνεις επιλεκτικό cloning, και ότι κουσούρια έχει ο παλιός σου σκληρός θα μεταφερθούν και στον νέο.
Συνεπώς δεν υπάρχει κάποια λύση για να γίνει αυτό που ζητάς.