Sakis Patsis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα

Διαβάζοντας αυτόν τον οδηγό https://www.pcsteps.gr/18433-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-adsl/#__DSLAM και αυτόν https://www.pcsteps.gr/18891-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9/. Έχω μπερδευτεί λίγο και θα ήθελα να μου εξηγήσετε την διαφορά ΚΑΦΑΟ και DSLAM.

Ευχαριστώ πολύ

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Σάκη!!!

Το ΚΑΦΑΟ έχει σκοπό τη συγκέντρωση των καλωδίων μιας μικρή περιοχής (μερικών τετραγώνων) σε μία μοναδική γραμμή για εξοικονόμηση κόστους, αλλά και για δημιουργία ενός λιγότερο περίπλοκου δικτύου.

Το DSLAM είναι πολυπλέκτης / αποπολυπλέκτης των ψηφιακών γραμμών DSL. Είναι μια συσκευή που βρίσκεται συνήθως στα κεντρικά του παρόχου και συνδέει πολλές γραμμές DSL σε μία γραμμή υψηλής ταχύτητας, χρησιμοποιώντας τεχνικές πολυπλεξίας.

Όταν ο πάροχος λάβει ένα σήμα DSL, ένας διαχωριστής σήματος διαχωρίζει το τηλεφωνικό σήμα από τα δεδομένα. O διαχωριστής σήματος διαχωρίζει το τηλεφωνικό σήμα με τη χρήση ενός φίλτρου από το σήμα για το ADSL modem.

Οι φωνητικές κλήσεις στέλνονται στο PSTN, και τα δεδομένα στέλνονται στο DSLAM, που τα περνάει μέσω ΑΤΜ στο Διαδίκτυο.