Dimitris Georgiou ρώτησε πριν 6 έτη

Χαιρετώ και πάλι το θαυμάσιο αυτό σάιτ.
Μία απορία έχω: Γιατί όταν μία εφαρμογή ή ενημέρωση απαιτεί restart και κλείσεις τον υπολογιστή και τον ανοίξεις την άλλη μέρα σου ζητά ξανά να κάνεις restart, δεν είναι σαν να κλείνεις και να ανοίγεις ξανά τον υπολογιστή;
Γιατί δεν είναι το ίδιο;

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη, ίσως μετά από κάθε ενημέρωση τα Windows δεν θέλουν να γίνει κάποια αλλαγή στο hardware του συστήματος και για αυτό απαιτεί το restart.
Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ:
https://www.pcsteps.gr/228236-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7/#i-13

Dimitris Georgiou απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν είναι μόνο τα windows, αλλά και άλλα προγράμματα, για παράδειγμα το antivirus (αγορασμένο, ας μην γράψω λεπτομέρειες ποιο) κάθε λίγες ημέρες μου ζητούσε επανεκκίνηση για να ισχύσει η ενημέρωση των ιών, μετά από λίγο μου έβγαζε ότι το σύστημα είναι ευάλωτο αν δεν κάνω επανεκκίνηση.
Το έκλεινα και την άλλη μέρα μου έβγαζε πάλι αυτό το μήνυμα, κάτι που με εκνεύρισε κάθε λίγες μέρες με το παραμικρό να κάνω επανεκκινήσεις, και το απεγκατέστησα και έβαλα το παλιό που είχα και βρήκα την ησυχία μου.
Κάποτε νόμιζα ότι το restart είναι σαν να κλείνεις τον υπολογιστή και τον ανοίγεις ξανά, αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι και γι αυτό η απορία.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γιατί φοβάσαι να πεις πιό antivirus έχεις ? Εγώ έχω το Bitdefender αγορασμένο επίσης. Καμιά φορά τη ζητά την επανεκκίνηση.Αν δε το κάνεις ,θα σου το λέει συνέχεια.
Δεν είναι κάτι για να σε προβληματίζει. Εκτός αν είχες πχ την έκδοση του 2016 και στο καπάκι ,έκανες "Ανανέωση" της συνδρομής.Αν ΝΑΙ ,τότε κακώς έκανες !!  Πρέπει αφού λήξει η προηγούμενη έκδοση ,να απεγκαταστήσεις το Bitdefender και ΜΕΤΑ να ξαναβάλεις την νέα έκδοσή του.

Dimitris Georgiou απάντησε πριν 6 έτη

Ναι το Bitdefender είχα, το 2018.
Έβαλα ξανά το eset internet security που είχα 10 χρόνια και ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα και ησύχασα.
Ευχαριστώ πολύ!