Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΔιαφορες ΥΠΕΡΙΩΝ και Speedtest
dimitx ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημερα. Εχω μπερδευτει με την ταχυτητα του Ιντερνετ. Εχω wind 50αρα download & 5 upload. Με κλεισμενες ολες τις εφαρμογες μετραω με Speedtest και δειχνει 46 εως 49mbps με ping 6 εως 9 και up 4 εως 5mbps. Με Υπεριων (που δεχεται ως αξιοπιστο η ΕΕΤΤ) σε 6 μετρησεις καθημερινα μεση ταχυτητα down 26,7 εως 35 mbps και up 4mbps πανω-κατω. Σε αυτονομες μετρησεις μερικες φορες μου δειχνει 3mbps down. Ειναι αξιοπιστη εφαρμογη ο Υπεριων η η wind εχει προβλημα? Παρακατω παραθετω πινακα μετρησεων:
Ονομαστική ταχύτητα ↓50Mbps  ↑5 Mbps  
Ταχύτητα Λήψης 26.7 Mbps

Ταχύτητα Αποστολής 4.2 Mbps  

Απώλεια Πακέτων 0 %  

Χρόνος Απόκρισης 63 msec  

Χρονική Διακύμανση 60 msec  
Στατιστικά σε σύνολο 31 μετρήσεων

 
Ερωτηση: Το ping απο ολα αυτα ποιο ειναι?
 
 

 

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη

Έκανα δοκιμή και με τις δύο εφαρμογές σε VDSL σύνδεση και οι μετρήσεις είχαν μόλις 2Mbps διαφορά.

Μήπως την ώρα που χρησιμοποίησες το Υπεριων κάποια άλλη συσκευή του δικτύου έκανε κάποια λήψη; Δοκίμασε να κάνεις ξανά τη μέτρηση.

Το ping λογικά είναι ο χρόνος απόκρισης.

dimitx απάντησε πριν 5 έτη

Γιωργο δοκιμασα μολις τωρα 3 φορες συνεχομενες με το Υπεριων και εδειξε στην πρωτη ↓7,30mbps στην δευτερη ↓11,22 και στην τριτη ↓5,56 με ↑4+... mbps που παντα αυτο ειναι περιπου σταθερο. Δεν κατεβαζω τιποτα, εκλεισα και το firewall του antivirus, και ουτε καποιος δικος μου ειναι αυτη τη στιγμη σε υπολογιστη. Παντως το interface του router δειχνει σταθερα απο τη μερα που συνδεθηκα στη wind-vdsl, στο connected του Broadband ↑32.99 και ↓113.51.  Εχω το Router του παροχου 'Technicolor TG788v v3'.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να μου βγάλεις ένα screenshot από τις τιμές που δίνει το router σου; Την εικόνα ανέβασε τη στο Imgur και στείλε μας τον σύνδεσμο κοινοποίησης. 

dimitx απάντησε πριν 5 έτη

https://imgur.com/fykChrE

dimitx απάντησε πριν 5 έτη

https://imgur.com/7yhUs7s

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι τιμές που αναφέρονται λογικά είναι το μέγιστο bandwidth της γραμμής όχι αυτό που έχεις στην πράξη. Δεν βγάζει νόημα να έχεις 113Mbps download σε 50αρα γραμμή.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμφανίζεται αυτή η διαφορά μεταξύ Υπεριων και Speedtest. Σε άλλες συσκευές γίνεται το ίδιο;

dimitx απάντησε πριν 5 έτη

Σε ενα λαπτοπ της lenovo που εχω κανει ακριβως τα ιδια. Με ενσυρματη και ασυρματη συνδεση υπαρχει μεγαλη ψαλιδα μεταξύ Υπεριων και Speedtest. Εχω καλεσει επανειλλημενως την τεχνικη υποστηριξη της wind για το broadband του router, μιλησα 2 φορες με διαφορετικο τεχνικο και μου λενε εντος της ημερας θα με καλεσουν αλλα ακομα περιμενω. Προφανως δεν ξερουν και οι ιδιοι γιατι γινεται αυτο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Όταν κατεβάζεις ένα αρχείο, η ταχύτητα λήψης συμβαδίζει με αυτή του speedtest ή του Υπερίων; Αυτή που συμβαδίζει είναι και η πραγματική σου ταχύτητα. 

dimitx απάντησε πριν 5 έτη

Γιωργο, ευχαριστω παρα πολυ!