Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΔιαχείριση ενέργειας επεξεργαστή
Δημήτρης Βαρυπάτης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σε όλους,
Έχω μία απορία σχετικά με την κατάσταση ελάχιστων επιδόσεων του επεξεργαστή. Έχοντας επιλέξει το AMD Ryzen Balanced στις επιλογές ενέργειας, μου εμφανίζει ως μέγιστο το 100% και ελάχιστο το 90%. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα έπρεπε να το μειώσω κι άλλο διότι διάβασα ότι το default των Windows 10 είναι στο 5%. Κι επίσης τι σημαίνει πρακτικά η μείωση αυτή. Κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών; Λιγότερα FPS σε games; Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

5 Απαντήσεις

Δημήτρης Βαρυπάτης απάντησε πριν 3 έτη

Ουσιαστικά έχω διαβάσει διάφορες γνώμες σε forums και καμία εμπεριστατωμένη άποψη.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη, ποιος ο λόγος να το αλλάξεις? Μήπως αναφέρεσαι σε laptop? Αλλάζοντας το θα μειώσεις τις μέγιστες επιδόσεις του επεξεργαστή σου, με αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση..

 

Δημήτρης Βαρυπάτης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο κι ευχαριστώ για την απάντηση.
Όχι, αναφέρομαι σε σταθερό υπολογιστή. Απλά διάβασα στο internet ότι ο επεξεργαστής έτσι ανεβάζει άσκοπα θερμοκρασίες ακόμη και σε idle state οπότε μου κίνησε το ενδιαφέρον να ψάξω το θέμα. Ουσιαστικά μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά της κατάστασης ελάχιστων επιδόσεων των Windows και του AMD Ryzen Balance κινώντας μου το ενδιαφέρον κι ήθελα να ρωτήσω αν θα υπάρξει κάποιο θέμα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν νομίζω ότι θα δεις κάποια διαφορά, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για desktop και μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις..σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις δοκιμές και να δεις τι γίνεται με το δικό σου σύστημα ελέγχοντας και τις θερμοκρασίες..

Δημήτρης Βαρυπάτης απάντησε πριν 3 έτη

Καλώς Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Καλή συνέχεια!